Seppo Kolehmainen. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Poliisiylijohtaja Ylelle: ISIS-palautukset suunniteltiin tälle viikolle

Seppo Kolehmaisen mukaan tarkka päivämäärä ei ollut hänen tiedossaan.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen vahvistaa Ylelle, että Syyrian al-Holin leirin suomalaisten palautukset suunniteltiin tälle viikolle.

Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla viranomaisten asiakirjasta, jonka mukaan ulkoministeriö on valmistellut kaikkien halukkaiden palautusta al-Holista. Alustavan, ulkoministeriön asettaman aikataulutavoitteen mukaan lento oli tarkoitus järjestää viikolla 50 eli kuluvalla viikolla.

Asiakirjan on allekirjoittanut poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Kolehmaiselta kysytään, Ylen näkemän, teidän allekirjoittamanne asiakirjan mukaan ulkoministeriön tavoitteena oli järjestää palautuslento viikolla 50 eli tällä viikolla.

– Minulla ei ole sellaista tietoa, mikä päivä heitä olisi ollut tulossa tai suunnitellaan tulevaksi. Kun minulta kysyttiin päivää, niin en siihenkään valehdellut. Suunnitellun viikon tiesin, mutta en tarkkaa päivää, Kolehmainen sanoo Ylelle.

Kolehmainen kielsi aiemmin nähneensä kotiuttamista koskevaa suunnitelmaa. Hänen mukaansa tämä pitää edelleen paikkansa.

– Minä en ole nähnyt ulkoministeriön suunnitelmaa. En ole valehdellut, kun olen sanonut näin.

Poliisiylijohtajan mukaan hän ei voi kommentoida, onko poliisille tehty virka-apupyyntö suomalaisten palautuksiin liittyen.

– Tiistaina kun olin hallintovaliokunnan kuultavana, niin siihen mennessä ei vielä ollut ulkoministeriöltä virka-apupyyntöä tai avunpyyntöä. Nyt tässä kohtaa [torstai-iltana] en voi kommentoida, onko meillä pyyntö vai ei, Kolehmainen sanoo.

– En voi ottaa kantaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt