Mellakkapoliiseja Moskovassa lauantaina. LEHTIKUVA/AFP Olga Maltseva

Poliisiväkivaltaa Venäjällä: Potku naisen vatsaan

Yli 3300 ihmistä pidätettiin Aleksei Navalnyin tueksi järjestetyissä mielenosoituksissa.

Moscow Timesin mukaan poliisi kävi mielenosoittajien kimppuun Moskovassa, kun kymmenet tuhannet ihmiset lähtivät lauantaina kaduilla eri puolilla maata sen jälkeen, kun Navalnyi kutsui kansaa protestoimaan presidentti Vladimir Putinin hallintoa vastaan.

Opposition kokoontumisia tarkkaileva OVD Info kertoi sunnuntaina, että poliisi pidätti ainakin 3 324 mielenosoittajaa kymmenissä kaupungeissa, joista 1 320 Moskovassa ja 490 Pietarissa.

Pidätysten määrä on suurin opposition mielenosoituksissa modernin Venäjän historiassa. Lauantaina mielenosoituksia oli yli sadassa kaupungissa ympäri Venäjää.

Useat mielenosoittajat loukkaantuivat pääkaupungin ja Pietarin mielenosoituksissa. Pietarin syyttäjäviranomaiset kertoivat myöhään lauantaina antamassaan lausunnossa, että he tutkivat lainvalvontaviranomaisten voimankäyttöä mielenosoittajia vastaan.

Lausunto julkaistiin sen jälkeen, kun paikalliset tiedotusvälineet julkaisivat videon, jossa keski-ikäinen nainen kaatui maahan mellakkapoliisin potkaistusta.

Videolla nainen kysyy kolmelta poliisilta, miksi he pidättivät nuoren rauhanomaisen mielenosoittajan. Yksi poliiseista potkaisi naista vatsaan. Nainen on nyt tehohoidossa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt