Autoilijat eivät myöskään alentaneet nopeuksiaan tullessaan onnettomuuspaikan kohdalle. LEHTIKUVA/MATTI BJÖRKMAN

Poliisilla rauhallinen joulu – yksi alue erottui

Joulua on vietetty poliisin näkökulmasta pääosin rauhallisissa merkeissä.

Jouluaatto on paikallispoliisien tiedotteiden mukaan sujunut tänä vuonna pääosin rauhallisesti. Paikoitellen poliisia ovat työllistäneet pahoinpitelyihin ja häiriökäyttäytymiseen liittyvät kotihälytystehtävät sekä liikenteessä tavatut rattijuopot.

Helsingissä jouluaatto ja joulupäivän vastainen yö sujuivat Helsingin poliisin näkökulmasta rauhallisesti. Poliisin tiedotteen mukaan kotihälytystehtäviä oli viime jouluun verrattuna enemmän, mutta poliisitehtäviä oli vuorokauden aikana yhteensä vähemmän. Suurin osa kotihälytystehtävistä liittyi poliisin mukaan häiritsevään meteliin yöaikana.

Vuorokauden aikana Helsingin poliisilaitos vastaanotti tiedotteensa mukaan yhteensä 267 tehtävää. Vastaava määrä vuonna 2019 oli 274.

Liikenneonnettomuuksia viime vuotta vähemmän

Lounais-Suomessa joulu on sujunut Lounais-Suomen poliisilaitoksen näkökulmasta rauhallisesti. Yhteensä Lounais-Suomen poliisilla oli jouluaattona 227 tehtävää, joista 150 oli Varsinais-Suomessa ja 77 Satakunnassa.

Kotihälytysten määrässä ei Lounais-Suomessa ole poliisin mukaan merkittävää eroa edellisen vuoden jouluun verrattuna. Tänä vuonna Varsinais-Suomessa on poliisin mukaan ollut 35 erilaista kotihälytystä ja Satakunnassa 17 kotihälytystä jouluaattoa edeltävästä illasta joulupäivän aamuun.

Liikenneonnettomuuksiin liittyviä tehtäviä Lounais-Suomen poliisilla on tänä jouluna ollut vähemmän kuin viime vuonna.

Hämeen poliisilaitoksen alueella on poliisilaitoksen tiedotteen mukaan joulua vietetty poliisin kannalta varsin rauhallisissa merkeissä. Tehtäviä on poliisin mukaan ollut vuorokauden aikana kaikkiaan 200 kappaletta.

Hämeen poliisia ovat työllistäneet muun muassa muutamat kotihälytystehtävät ja liikenteestä tavatut rattijuopot, joita tavattiin vuorokauden aikana viisi kappaletta. Päihtymyksen tai muun häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisi otti kiinni viisi ihmistä.

Kaakkois-Suomessa poliisilla riitti tehtävää

Muusta Suomesta poiketen Kaakkois-Suomessa poliisilla riitti jouluna tavallista enemmän tehtävää.

Tiedotteen mukaan Kaakkois-Suomessa poliisia työllisti etenkin yksityisasunnoissa tapahtuneet pahoinpitelyt. Poliisin mukaan useassa tapauksessa alkoholilla oli osuutta asiaan.

Pahoinpitelyiden lisäksi poliisia työllisti useat rattijuopumukset.

Poliisin mukaan rikos- ja häiriökäyttäytymisen vuoksi kiinniotettuja oli Kaakkois-Suomen alueella useampia kuin kiireisenä kesäviikonloppuna.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt