X
SULJE MAINOS
Poliisi pitää kulkuetta jatkona kolmen viikon takaiselle mielenosoitukselle.

Poliisi varautuu koronakulkueeseen – ilmoitukset hylätään

Poliisin mukaan kokoontumisista aiheutuisi kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle.

Poliisi ei aio hyväksyä tänään Helsingissä järjestettävästä koronarajoitusten vastaisesta suurkulkueesta mahdollisesti tehtäviä mielenosoitusilmoituksia, kertoo Helsingin poliisilaitos tiedotteessaan.

Tähän mennessä poliisille on ilmoitettu yhdestä Pikkuparlamentin edessä järjestettävästä kahden hengen mielenosoituksesta, jonka järjestämisen poliisi aikoo turvata. Sosiaalisessa mediassa levinneestä suurkulkueesta ei kuitenkaan ole vielä tehty ilmoitusta.

Poliisi kertoo, että suurkulkue on jatkoa kolme viikkoa sitten Kansalaistorilla järjestetylle koronarajoitusten vastaiselle mielenosoitukselle. Tuolloin mielenosoituksen järjestäjät ja osallistujat eivät suostuneet tottelemaan poliisin antamia ohjeita tai noudattamaan etukäteen sovittuja suunnitelmia.

Poliisi epäilee nyt yhteensä 46 ihmistä kokoontumisrikkomuksesta. Koska aiemmassa mielenosoituksessa ei noudatettu poliisin käskyjä, ei samaan paikkaan tehtäviä mielenosoitusilmoituksia voida pitää pätevinä.

– Uusien kokousten järjestämisestä voisi aiheutua kohtuutonta haittaa yleiselle järjestykselle, kommentoi Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Seppo Kujala.

Helsingin poliisilaitos muistuttaa tiedotteessa olevansa lauantaina näkyvästi läsnä ylläpitämässä yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

 

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt