X
SULJE MAINOS
Poliisiauto Helsingissä. LEHTIKUVA / HANDOUT / POLIISI

Poliisi otti kiinni 350 huumerikoksista epäiltyä

Huumeiden tehovalvonnassa ilmeni lukuisia muitakin rikoksia.

Poliisin kaksi viikkoa kestäneessä huumausaineiden tehovalvonnassa otettiin kiinni yli 350 rikoksesta epäiltyä henkilöä, Poliisin sivuilla kerrotaan.

Poliisi valvoi tehostetusti huumausainerikollisuutta viikkojen 42-43 aikana. Valvontaan osallistuivat kaikki Suomen poliisilaitokset.

Poliisilaitokset raportoivat teemaan liittyen 175 huumausainerikosta, 311 huumausaineen käyttörikosta ja seitsemän törkeää huumausainerikosta.

Näiden lisäksi valvonnan yhteydessä ilmeni 101 liikennejuopumusta, kuusi väkivalta- ja kymmenen omaisuusrikosta. Poliisi tavoitti valvonnan yhteydessä myös 42 etsintäkuulutettua.

Poliisin mukaan valvonnan tuloksena takavarikoitiin 1,7 kiloa amfetamiinia, 5,4 kiloa marihuanaa, 770 grammaa hasista, 200 kannabiskasvia, 295 tablettia ekstaasia, 141 grammaa metamfetamiinia ja 14 grammaa kokaiinia. Huumaavia lääkkeitä takavarikoitiin yli 3 000 tablettia.

Suomessa edelleen melko harvinaista fentanyylia tai sen johdannaisia ei poliisin mukaan valvonnassa havaittu, niin ikään Suomessa harvinaista heroiinia takaverikoitiin yksi gramma. Myös LSD-yksiköitä takavarikoitiin operaation aikana 73 kappaletta ja psilosybiinisieniä 85 kappaletta.

Tehostetun valvonnan yhteydessä ilmenneissä ampuma-aserikoksissa takavarikoitiin yhteensä 14 asetta. Lisäksi poliisi kertoo ottaneensa haltuunsa yli 30 000 euroa rahaa.

– Valvontaoperaation tuloksienkin perusteella voidaan todeta, että huumausainerikoksiin puuttuminen ja pakkokeinojen käyttäminen edistävät myös vakavampien huumerikoksien ja niihin liitännäisten rikoksien selvittämistä, ylitarkastaja Teemu Saukoniemi poliisihallituksesta sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt