Valepoliisi pyrkii virkavallan anastukseen ja petokseen. Lehtikuva/Aku Häyrynen

Poliisi tiedotti huijareista: Varoittakaa – härskiydellä ei mitään rajoja

Poliisit eri puolilla maata varoittavat yhä pankkitunnuksia huijaavista valepoliiseista.

– #Huijaus’yrityksiä myös meidän alueella. #Poliisi ei tarvitse verkkopankkitunnuksiasi. Puhu asiasta myös iäkkäiden läheistesi kanssa.

Näin twiittaa Sisä-Suomen poliisi jakaessaan Oulun poliisin twiittiä. Siinä lukee näin:

– Varoittakaa läheisiänne. #Huijaus’yrityksiä yhä enemmän. Oikea #poliisi ei kysy #pankki’tunnuksia.

Oulun poliisin tiedotteen mukaan ”valepoliisi-ilmiö on edennyt siihen pisteeseen, että voidaan puhua todella vakavasta ongelmasta”.

– Poliisin tiedottamisesta huolimatta huijausyritysten tahti on ollut kiihtyvä ja asiasta on kirjattu rajusti lisää uusia rikosilmoituksia. Huijaamisen härskiydellä ei näytä olevan mitään rajoja. Pitkäkyntiset ovat iskeneet hyväuskoisten iäkkäiden ihmisten pankkitileille. Vaaravyöhykkeellä ovat niin mummojen kuin pappojenkin säästöt, Oulun poliisi toteaa.

– Poliiseina esiintyvät ja pääasiassa iäkkäille soittelevat huijarit yrittävät urkkia puhelimitse pankkitunnuksia. Oikea poliisi ei koskaan toimi näin!

Poliisi vetoaa läheisiin ja kaikkien iäkkäiden ihmisten kanssa toimiviin.

– Tälle vastenmieliselle ilmiölle on tehtävä loppu. Siihen tarvitaan meitä kaikkia. Ottakaa asia puheeksi ja painottakaa, että puhelimessa ei saa luovuttaa pankkitunnuksia kenellekään! Myöskään sähköpostitse ei saa tunnuksia luovuttaa. Huijarit voivat tekeytyä vaikka minkä lajin viranomaiseksi ja keksiä vaikka mitä verukkeita. Näitä ei saa uskoa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt