Valvonta on kohdistettu kansalaisilta saadun palautteen perusteella. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Poliisi aloitti julkisen liikenteen tehovalvonnan

Bussi- ja raitiovaunukuskien toimintaa seurataan tarkasti viikon ajan.

Raitiovaunujen ja bussien kuljettajiin kohdistetaan Helsingissä tehovalvontaa 10.–16. joulukuuta. Poliisi tarkkailee erityisesti mobiililaitteiden mahdollista käyttöä ajon aikana.

– Tämän viikon joukkoliikenteen kuljettajien teemavalvonta kohdistetaan kansalaisilta saadun palautteen ja yhteistyökumppanimme HSL:n toiveiden mukaisesti mobiililaitteiden käyttöön ajon aikana sekä ajonopeuksiin ja punaisen liikennevalon noudattamatta jättämiseen, Helsingin poliisilaitoksen komisario Anne Hiltunen sanoo.

Poliisi ja HSL painottavat, että valvontaiskun päätavoite on liikenteen kokonaisturvallisuuden parantaminen. Varsinaisista tuloksista tiedotetaan tarkemmin tehoiskun jälkeen.

– Haluamme muistuttaa kuljettajia, että liikenne- ja matkustajaturvallisuus on ykkösasia. Talvikelit vaativat erityistä tarkkuutta ja ennakoivaa ajotapaa, mutta tavoitteemme on juurruttaa turvallisen ajotavan noudattaminen jokaiseen työpäivään, HSL:n liikennetarkastaja Timo Vahde toteaa.

HSL:n mukaan viime vuonna toteutetusta vastaavasta valvontaoperaatiosta saatiin kansalaisilta runsaasti positiivista palautetta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt