Erityisesti Hubein maakunnassa on todettu alkuvuonna koronaviruksen aiheuttamia hengitystieinfektioita. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Poikkeus vakuutuksissa: Nämä korvataan nyt koronan takia

Viruksesta huolestuneet ovat kyselleet matkavakuutuksen korvaavuudesta.

Koronavirustartuntojen leviäminen on herättänyt huolta matkavakuutuksista, vakuutusyhtiö LähiTapiola kertoo.

Yhtiön mukaan matkalaiset ovat kysyneet runsaasti muun muassa siitä, mitkä matkat matkavakuutus voi korvata. Koronaviruksen nopean leviämisen myötä on mahdollista, että vakuutus korvaa kokonaan esimerkiksi Kiinan Hubein maakuntaan kohdistuvat matkat.

– Ulkoministeriön antaman matkustustiedotteen mukaan kaikkea matkustamista Wuhanin kaupunkiin sekä Hubein maakuntaan tulee välttää sekä Zhejiangin maakuntaan matkustamista tulee harkita erityisen tarkkaan. Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi korvaamme vakuutusehdoista poiketen matkan peruuntumisen kulut sekä kohtuulliset kulut matkan keskeyttämisestä, jos matkakohteesi on Hubein maakunta, LähiTapiola kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan henkilömatkavakuutus ei pääsääntöisesti korvaa muiden matkojen peruuttamisen tai keskeyttämisen kuluja. Jos esimerkiksi kohteena on Italia, johon ei haluaisi koronaviruksen pelon vuoksi matkata, kannattaa matkakohteen siirtymistä tai sen peruuttamista kysyä ensisijaisesti matkanjärjestäjältä tai palveluntarjoajalta.

Poikkeuksena yhtiön mukaan ovat tilanteet, joissa ulkoministeriö ei suosita matkustamista matkakohteeseen. Silloin matkan peruuntumisen kuluja voidaan korvata.

– Korvaamme myös kohtuulliset matkan keskeytymisen kulut, jos viranomainen kehottaa poistumaan kohteesta.

Mikäli matkan aikana sairastuu koronavirukseen, siitä aiheutuvat kulut korvataan yhtiön mukaan matkasairautena.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt