Pohjoismaat ja Viro tiivistävät yhteistyötään liikenteen digitalisaatiossa

Liikenneministerin mukaan Suomen on edettävä naapurimaiden kanssa samaan tahtiin liikenteen digitalisoinnissa.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan Pohjoismaat ja Baltian maat voivat edistää liikenteen digitalisaatiota yhteistyöllä.

– Jos haluamme tehdä liikenteestä aidosti palvelun, tarvitsemme innovatiivista, eteenpäin katsovaa ja rohkeaa ajattelua sekä rakentavaa yhteistyötä yli rajojen, Ministeri Berner toteaa tiedotteessaan.

Ministeri Berner puhui älyliikenteen Aurora Symposiumissa Muoniossa maanantaina.

Ministeri Berner tapasi ministerikollegoitaan naapurimaista Aurora Symposiumin yhteydessä. Hän näkee Pohjoismaiden ja Baltian maiden välisessä yhteistyössä paljon mahdollisuuksia liikenteen digitalisaation edistämiseksi.

– Tarvitaan eri maiden vuoropuhelua, mutta myös monenlaista yhteistyötä yritysten ja hallinnon välillä. Yritykset luovat markkinat, mutta hallinnon tehtävänä on mahdollistaa innovaatiot ja helpottaa markkinoille tuloa esimerkiksi pitämällä lainsäädäntö ajan tasalla.

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmistellaankin parhaillaan liikennekaarta, joka edistää digitalisaatiota ja helpottaa liikennejärjestelmän tarkastelemista kokonaisuutena.

Ministeritapaamiseen osallistuivat Viron talous- ja viestintäministeri Kristen Michal, Ruotsin infrastruktuuriministeri Anna Johansson, Norjan varaliikenneministeri Tom Cato Karlsen, Tanskan varavaltiosihteeri Soren Wille ja Slovenian infrastruktuuriministeri Peter Gašperšič.

– Pidän tärkeänä sitä, että etenemme naapurimaiden kanssa samaan tahtiin liikenteen digitalisoinnissa. Näin meidän on mahdollista tarjota mahdollisimman hyvää palvelua asiakkaille.

Suomen Lappiin kehitetään parhaillaan maailmanluokan arktista älyliikenteen ja automaattiajamisen ekosysteemiä. Aurora-hankkeessa kehitetään myös uusia MaaS-palveluja.

Kommentit