X
SULJE MAINOS
Maanviljelystä Pohjois-Koreassa. LEHTIKUVA / PUNAINEN RISTI HAND-OUT / tt

Pohjoiskorealaiset raivoissaan – ”Kim Jong-unilla ei ole aavistustakaan”

Ohjuskokeet ja tiheään tahtiin järjestetyt sotilasparaatit suututtavat nälkää näkeviä ihmisiä.

Pohjoiskorealaiset ovat vihaisia valtionmedian ylistämistä viimeaikaisista ohjuskokeista, koska ihmiset näkevät nälkää, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Pohjois-Korea testasi viime viikolla sekä ballistisia ohjuksia että pitkän kantaman risteilyohjusta.

Pohjois-Koreaa riivaa ruokapula. Tänä vuonna monia ihmisiä on kuollut nälkään. Tämä johtuu pitkälti siitä, että Pohjois-Korean ja Kiinan välinen raja suljettiin tammikuussa 2020 ja maiden välinen kauppa keskeytettiin. Tarkoituksena on estää koronaviruksen leviäminen.

Kansalaisten kerrotaan kokevan, että maan hallitus ei välitä ihmisten ahdingosta.

– Ihmiset ihmettelevät, miten viranomaiset voivat toimia näin. Aivan kuin he eivät tietäisi, että monet meistä näkevät nälkää talouskriisin vuoksi, sanoo Hamheungin rannikkokaupungissa asuva nimettömänä esiintyvä lähde.

– Ihmiset sanovat, että (Pohjois-Korean johtaja) Kim Jong-un ei edes tiedä ihmisten näkevän nälkää. Samaan aikaan hän tekee tällaisia asioita, lähde sanoo viitaten ohjuskokeisiin.

Ohjuskokeet ovat merkityksettömiä, kun armeija ei voi lähteen mukaan edes ruokkia sotilaitaan.

Pohjoiskorealaisten sanotaan olevan kyllästyneitä myös jatkuviin sotilasparaateihin. Ihmiset pitävät niitä hallituksen harhautuskeinoina, joilla kansan huomio yritetään kääntää pois varsinaisesta ongelmasta eli vakavasta talouskriisistä.

– Hänellä (Kim Jong-un) ei näytä olevan aavistustakaan siitä, että ihmiset eivät halua nähdä kolmea sotilasparaatia yhden vuoden aikana, toinen lähde sanoo.

Hänen mukaansa monet ihmiset arvostelevat ankarasti Kim Jong-unia ja hallitusta paraatien järjestämisestä, koska niitä pidetään jonninjoutavina.

– Ihmiset sanovat, että valtiovalta keskittyy poliittisten pelien pelaamiseen eikä välitä kansalaisten toimeentulosta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt