Lyhyen kantaman ohjuksen koelaukaisu 10. elokuuta. / KCNA VIA KNS / AFP / LEHTIKUVA

Pohjoiskorealaiset raivoissaan kalliista ohjuskokeista

Ruokapulasta kärsivä kansa pitää Kim Jong-unin asehankkeiden hintaa kohtuuttomana.

Pohjois-Korean kansan kerrotaan turhautuneen diktaattori Kim Jong-unin määrämiin uusiin ohjuskokeisiin.

Valtiollinen KCNA-media on esitellyt näyttävästi uusien, lyhyen kantaman ohjusjärjestelmien testejä ja kertonut niiden olevan ”varoitus” Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteisille sotaharjoituksille.

Radio Free Asian haastattelemat paikallislähteet kertovat pitävänsä ruokapulasta kärsivän maan ohjushankkeita käsittämättömänä rahanhaaskauksena. Mielipiteet Kimin toimista ovat muuttuneet nopeasti.

– Jopa ihmiset, jotka eivät ole tavallisesti kiinnostuneita politiikasta ovat närkästyneitä. Heidän mukaansa maan johtaja keskittyy Yhdysvalloille uhitteluun, eikä välitä tavallisen kansan tilanteesta, lähde kertoo.

Valtiollisen propagandan mukaan Kim Jong-unin johtamat ohjuslaukaisut ovat osoitus maan voimasta ja arvovallasta. Kansan elinolosuhteet ovat samanaikaisesti kurjistumassa.

– Torikauppiaatkin keskustelevat vain ydinaseista ja ohjuksista. He huomauttavat, että yhden luodin hinnalla voisi ostaa yhden kanan. Näin ollen ydinaseiden ja ohjusten valmistamiseen kuluu varmasti miljoonien dollarien arvoinen summa.

– Leikkiessään ohjuksilla hallitus on laukaissut ilmoille satoja tuhansia tonneja ruokaa, lähde kiteyttää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt