Pohjoiskorealaisia Rasonissa lähellä Kiinan rajaa. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Ed JONES

Pohjoiskorealaiset lopettivat puhelut Kiinaan

Pohjois-Korea kiristää kansainvälisen viestiliikenteen valvontaa.

Pohjois-Korea hankki hiljattain lisää salakuuntelulaitteita valvoakseen tiukemmin kansalaisten kansainvälistä viestiliikennettä Kiinan-vastaisella raja-alueella, kertoo uutissivusto Daily NK.

Kiinalaisten kännyköiden käyttäminen ja soittaminen Kiinaan on laitonta.

– Puuttuminen kännyköiden käyttöön on pahentunut. Nyt he urkkivat jopa WeChat-pikaviestinpalvelun puheluita ja viestejä, kertoo nimettömänä esiintyvä lähde.

Lähteen mukaan Pohjois-Korea hankki saksalaisvalmisteiset laitteet Kiinasta syyskuun puolivälin jälkeen.

Pohjois-Korea on tähän asti salakuunnellut puheluita ja viestejä tukiasemien avulla. Siksi vanhemmilla laitteilla ei voi valvoa kiinalaisten sovellusten kautta tapahtuvaa internetin pikaviestintää.

Uusilla laitteilla tämä kuitenkin onnistuu, ja WeChatin kautta tapahtuvaa viestintää aletaan lähteiden mukaan todennäköisesti valvoa pian.

– Aikaisemmin ihmiset, joilla oli hyvät suhteet turvallisuusministeriöön, saattoivat välttää valvonnan maksamalla lahjuksen. Nyt uusien laitteiden myötä he saattavat saada entistä kovempia rangaistuksia, ja heistä voidaan tehdä varoittavia esimerkkejä, lähde kertoo.

– Kaikki välttävät soittamista Kiinaan.

Turvallisuusministeriö käyttää uusia valvontalaitteita puuttuakseen laittomaan poliittiseen toimintaan, laittomiin rajanylityksiin sekä salakuljetukseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt