Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Ed JONES / TO GO WITH AFP STORY SKOREA-NKOREA-US-POLITICS-DIPLOMACY,ANALYSIS BY SUNGHEE HWANG

Muistitikut tuoneet Pohjois-Koreaan huolen nuorten ideologisesta puhtaudesta

Diktatuurivaltio on vanginnut yhä useampia ulkomaisen median seuraamisen vuoksi.

Pohjois-Korean kerrotaan lähettävän yhä enemmän vankileireille nuoria, jotka ovat jääneet kiinni ulkomaisen viihteen ja median seuraamisesta.

Pohjois-Koreassa ulkomaisen viihteen sekä radio- ja televisiolähetysten seuraaminen on ankarasti kiellettyä. DailyNK:n mukaan maahan kuitenkin salakuljetetaan muistitikuilla eteläkorealaista viihdettä, joka on hyvin suosittua pohjoiskorealaisten nuorten keskuudesssa.

Uutissivusto kertoo, että ulkomaisen median seuraamisesta kiinni jääneita nuoria lähetetään vuodeksi leireille uudelleenkoulutettaviksi.

– Vaikka suuri määrä nuoria on lähetetty työleireille Kim Jong-unin aikana, eteläkorealaisten draamasarjojen seuraaminen ei ole vähentynyt, Daily NK:n pohjoiskorealainen lähde kertoo.

Daily NK kertoo, että Pohjois-Korean hallinto on ottanut aiempaa tiukemman kannan länsimediaa vastaan. Diktatuurivaltio on huolissaan siitä, että ulkomainen viihde turmelee nuorison ideologisen puhtauden.

Viranomaistasolla rikkomuksia kuitenkin katsotaan uutissivuston mukaan läpi sormien. Eteläkorealaisia draamasarjoja ja viihdettä seurataan niin paljon, että kaikkien kiinni jääneiden rankaiseminen ei ole mahdollista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt