X
SULJE MAINOS
Kim Jong-un ikuistettiin äskettäin yhteiskuvaan maan palkittujen kirjoittajien, laulajien ja esiintyjien kanssa. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS - LEHTIKUVA / AFP

Pohjois-Koreassa ei enää saa puhua kuin Etelä-Koreassa

Läntiset vaikutteet ovat virallisen lehden mukaan ”vaarallisempia kuin aseistetut viholliset”.

Sky News kertoo nuorille pohjoiskorealaisille annetusta varoituksesta. Heidän on noudatettava perinteisiä elämäntapoja ja puhuessaan käytettävä maan murretta.

Pjongjangilaisen virallisen Rodong Sinmun -lehden kolumnin kehotus on tarkoitettu ennen kaikkea millenniaaleille. Etelä-Korean tapaa nimittää esimerkiksi aviopuolisoita oppa-sanalla ei tulla pohjoisessa hyväksymään.

Rodong Sinmunin mukaan Pohjois-Korean kieli on ylivoimaista ja sitä tulee käyttää oikein. Samalla on huolehdittava vaatetuksen, hiusten, esitettävän musiikin ja tanssien olevan sopivia.

Jos joltain löydetään eteläkorealaista materiaalia, hän saattaa saada 15 vuoden leirituomion. Tämä koskee myös ulkomaisia televisioita, tietokoneita, radioita ja matkapuhelimia.

Maahantuonnista rangaistus voi olla kuolemantuomio.

Diktaattori Kim Jong-unin kerrotaan verranneen eteläkorealaista K-pop -ilmiötä ilkeään syöpään, joka voi murentaa Pohjois-Korean.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt