X
SULJE MAINOS
Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP

Näin Pohjois-Koreassa rangaistaan tulvista

Myös kansalaiset voivat päätyä työleirille.

Ruokapulasta kärsivä Pohjois-Korea on ottanut kovat otteet käyttöön sadekauden lähestyessä, kertoo Radio Free Asia. Mahdollisiin tulvavahinkoihin ja niihin varautumatta jättämisiin aiotaan puuttua rangaistuksin.

Tietojen mukaan keskushallinto aikoo sadekauden päätyttyä käydä läpi kaikki yhteisviljelyalueet ja arvioida tulvista johtuneet satomenetykset. Jos ne ylittävät alueella 1600 neliömetriä, vastaavat paikallisviranomaiset erotetaan sekä tehtävästään että puolueen jäsenyydestä, ja heitä aiotaan rangaista ankarasti.

Rangaistusten uhka on saanut paikallisviranomaiset rankaisemaan puolestaan kansalaisia. Esimerkiksi hiekan tai maa-aineksen keräämisestä jokivarsilta seuraa sadekauden aikana pidätys ja rangaistus sotilasturvallisuuden osaston ylläpitämillä työleireillä. Kansalaisia on myös mobilisoitu pakkotyöhön rakentamaan suojavalleja jokien varsille.

Maan johtaja Kim Jong-un on määrännyt tarkastettavaksi myös valtiolle rekisteröimättömät maa-alueet. Näillä viljelystä on luvassa rangaistuksia laittomasta maanviljelyksestä. Alueilla on  aiemmin harjoitettu tätä toimintaa viranomaisten itsensä hyödyksi sekä lahjuksiksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt