Verkkouutiset

Pohjois-Korean vakoojat yrittivät hankkia ohjusteknologiaa ja jäivät kiinni – video näyttää ansan

Pohjoiskorealaiset vakoojat kuvittelivat kuvaavansa salaista ohjusteknologiaa nuhjuisessa autotallissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalainen CNN on saanut Ukrainan viranomaisilta ennen julkaisematonta videomateriaalia, jossa näytetään, kuinka Pohjois-Korean vakoojat jäivät kiinni maassa vuonna 2011.

Video löytyy tämän linkin takaa. Rakeinen materiaali näyttää pohjoiskorealaiset vakoojat saapumassa innostuneina nuhjuiseen autotalliin. Siellä miehet kuvaavat pöydällä olevia papereita. He uskovat niiden olevan salaisia ohjuspiirrustuksia. Todellisuudessa asiakirjat ovat kuitenkin väärennöksiä.

Ukraina on paljastanut tietojaan pyrkiäkseen hälventämään julkisuudessa pyörineitä epäilyjä siitä, että Pohjois-Korea olisi saanut hankittua ohjusteknologiaa maasta.

Nimettömänä pysyttelevä ukrainalainen tiedusteluviranomainen oli mukana pohjoiskorealaisvakoojien kiinniottoon johtaneessa hämäysoperaatiossa vuonna 2011. Hänen mukaansa on mahdotonta, että Pohjois-Korea on saanut ohjusteknologiaa Ukrainasta. Agentti kertoo kaikkien pohjoiskorealaisten vakoiluyritysten epäonnistuneen.

Peiteoperaatiossa pidätettiin kaksi pohjoiskorealaista. Lisäksi kolme muuta karkotettiin. Vakoojat olivat tulleet Ukrainaan Pohjois-Korean Venäjän suurlähetystöstä.

Ukraina on karkottanut pohjoiskorealaisia myös vuonna 2015 epäiltynä ”Pohjois-Korean Ukrainan tiedustelun avustamisesta”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)