Virnaomaiset ovat asentaneet sementtiesteitä joidenkin Pjongjangin tornitaloasuntojen ikkunoihin. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Ed Jones

Salainen poliisi tukkii asuntojen ikkunoita Pjongjangissa

Pohjois-Korean viranomaiset pelkäävät asukkaiden vakoilevan valtionvirastoja.

Pohjois-Korean virnaomaiset ovat asentaneet sementtiesteitä joidenkin Pjongjangin tornitaloasuntojen ikkunoihin, jotta asukkaat eivät voi tähyillä alhaalla sijaitsevia hallintorakennuksia, kertoo uutissivusto Daily NK.

– Viranomaiset ovat tukkineet asuntojen ikkunoita tietyissä rakennuksissa estääkseen heitä katselemasta pääkaupungin tärkeitä valtionvirastoja, kertoo nimettömänä esiintyvä lähde.

– Virkamiehet, todennäköisesti valtion turvallisuusvirastosta, alkoivat asentaa sementtiesteitä kaksi vuotta sitten.

Lähde uskoo, että esteiden tarkoituksena on estää asukkaita ottamasta valokuvia huomattavasti matalammista hallintorakennuksista, koska kuvat voidaan vuotaa maan rajojen ulkopuolelle.

Viranomaiset pyrkivät estämään kaikin keinon tiedon virtaamisen maan rajojen ulko- ja sisäpuolelle. Valtionvirastoihin liittyvän tiedon vuotaminen luokitellaan vakoiluksi.

Sementtiesteiden kerrotaan vähentäneen roimasti kalliiden asuntojen hintoja. Moni Pohjois-Koreaan eliittiin kuuluva henkilö on sen seurauksena menettänyt paljon rahaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt