X
SULJE MAINOS
Ihmiset vierailevat Kim Il-sungin ja Kim Jong-ilin patsaiden luona Pjongjangissa. LEHTIKUVA / AFP Kim Won Jin

Pohjois-Korean musta lista: Näin loikkareiden perheitä uhataan

Salaisen poliisi varoittaa hallinnon vastaisista lausunnoista.

Pohjois-Korean valtion turvallisuusministeriö pyrkii kontrolloimaan ja rajoittamaan Etelä-Koreaan asettuneiden pohjoiskorealaisten loikkareiden julkista toimintaa uhkailemalla heidän kotimaahansa jääneitä perheitään, kertoo uutissivusto Daily NK.

Turvallisuusministeriön kerrotaan lähettäneen kolmihenkisen ryhmän Pohjois-Hamgyeongin maakuntaan mukanaan asiakirjoja, joissa on yksityiskohtaisia tietoja Etelä-Koreassa asuvista loikkareista ja heidän toimistaan. Asiakirjoista selviää muun muassa, missä tv-ohjelmissa tai millä YouTube-videoilla loikkarit ovat esiintyneet.

Nimettömänä esiintyvän lähteen mukaan ryhmä on jakanut kokoamansa valvontamateriaalin turvallisuusministeriön paikallisille virkailijoille ja ohjeistanut heitä kertomaan loikkareiden perheille puolueen virallisen linjan; ”avoimesti ilkeämielistä propagandaa isänmaata vastaan harjoittavien” loikkareiden sukulaisilta ”evätään ehdoitta” jäsenyys hallitsevassa puolueessa, suositukset kouluihin ja asunto Pjongjangissa.

– Paikalliset agentit ovat käyneet loikkareiden perheiden luona ja näyttäneet heille asiakirjat, joista käy ilmi, milloin, missä ja kuinka monta kertaa heidän Etelä-Koreassa asuvat sukulaisensa ovat osallistuneet ilkeämieliseen propagandaan. Heille on kerrottu, että loikkareiden tarvitsee ainoastaan lopettaa propagandan harjoittaminen, lähde kertoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt