Delfiinejä käytetään armeijan apuna myös Yhdysvalloissa ja Venäjällä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Pohjois-Korean epäillään kouluttavan delfiinejä armeijan käyttöön

Myös Venäjä ja Yhdysvallat ovat kouluttaneet merinisäkkäitä samaan tarkoitukseen.

Pohjois-Korean arvioidaan kouluttavan delfiinejä armeijan operaatioita varten.

Yhdysvaltojen merivoimien instituutti on ilmoittanut havainneensa satelliittikuvissa vesistöön asetettuja eläinten häkkejä.

Häkit näkyivät Nampon satamakaupungin edustalta otetuissa kuvissa. Toinen kuvista oli otettu kauempaa joelta, jossa delfiinejä uskotaan jalostettavan.

Häkit saattavat olla myös kalojen viljelyyn tarkoitettuja häkkejä. Kun asiantuntijat kuitenkin vertasivat niitä muihin vastaaviin kuviin kalanviljelyhäkeistä, tuoreista kuvista löytyi paljon eroavaisuuksia.

Jos arvio delfiinien koulutuksesta osoittautuu oikeaksi, Venäjä ja Yhdysvallat eivät enää olisi ainoita, jotka käyttävät merinisäkkäitä armeijan tarkoituksiin.

Venäjä käyttää hylkeitä, delfiinejä ja maitovalaita armeijan apuna. Yhdysvallat puolestaan käyttää samaan tarkoitukseen delfiinejä ja merileijonia.

Yhdysvallat on kuitenkin ilmoittanut aikomuksistaan lisätä myös pienempiä kaloja ja mereneläviä armeijan käyttöön, jotta se kykenisi paremmin peittoamaan kilpailijansa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun maailmalla uutisoidaan merinisäkkäiden käytöstä armeijan apuna.

Viime vuonna uutisoitiin laajasti venäläisestä vakoojavalaasta, joka näyttäytyi Pohjois-Norjan rannikolla keväällä ja syksyllä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt