X
SULJE MAINOS
Pohjois-Korean lippu. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Greg Baker

Pohjois-Korean agentti koki raa’an koston – vaimo murhattiin

Ihmisten kerrotaan olevan katkeria, koska he ovat kärsineet valtion turvallisuusministeriön käsissä.

Pohjoiskorealaisen turvallisuusagentin vaimo murhattiin hiljattain raa’asti Hoeryeongin kaupungissa Kiinan-vastaisella rajalla, kertoo uutissivusto Daily NK.

Agentti toimii valtion turvallisuusministeriön paikallisosastossa Hoeryeongissa. Hänen vaimonsa lähti kotoaan aamulla 28. syyskuuta saatuaan puhelinsoiton tuntemattomalta henkilöltä. Vaimo löydettiin kuolleena pian tämän jälkeen paikallisen eläintarhan läheltä. Naisen silvottu ja runneltu ruumis oli sullottu kangassäkkiin.

– Rikollista ei ole vielä saatu kiinni, mutta paikallisten mukaan näyttää siltä, että joku, joka kantoi kaunaa agentille, kosti hänen perheelleen, kertoo nimettömänä esiintyvä lähde.

– Tämä johtuu siitä, että monet paikalliset ovat katkeria, koska he ovat kärsineet sanoin kuvaamatonta vahinkoa valtion turvallisuusministeriön ja sen edustajien liiallisen uskollisuuden vuoksi.

Turvallisuusagentit tarkkailevat ihmisiä, jotka eivät noudata poliittista ja ideologista linjaa. Agenttien tehtävänä on myös paljastaa ja eliminoida vakoilijoita.

Agentteja lähetetään maakuntiin, kaupunkeihin ja jopa kyliin. Ihmisiä vahditaan myös valtion laitoksissa ja virastoissa.

Agentit ovat viime aikoina pidättäneet Hoeryeongissa useita ihmisiä, koska he ovat käyttäneet kiinalaisia matkapuhelimia soittaakseen ulkomaille. Monet pidätetyistä tuomitaan julkisesti tai lähetetään poliittisille vankileireille vakoilusta syytettyinä.

Koska agentit eivät pelkästään rankaise syyllisiä vaan karkottavat myös heidän perheensä kodeistaan, yhä useammat loukkaantuneet ja tyytymättömät ihmiset odottavat lähteen mukaan mahdollisuutta kostaa agenteille.

– (Kiinan-vastainen) raja on ollut kiinni jo yli vuoden. Paikalliset eivät enää kestä tilannetta. Turvallisuusagentit tietävät tämän hyvin, mutta silti he ahdistelevat ja rankaisevat armottomasti paikallisia ideologisten suuntausten valvomisen ja noudattamisen nimissä.

– Siksi tällaisia kostotoimia tapahtuu.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt