Pohjois-Korea on jatkanut ydinasevarustelua diplomaattisista neuvotteluista huolimatta. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS

Pohjois-Korea rakentamassa uutta ydinohjustukikohtaa

Satelliittikuvat paljastavat uuden, aktiivisen ohjustukikohdan.

CNN:n julkaisemat tuoreet satelliittikuvat ovat paljastaneet, että Pohjois-Korea on laajentanut huomattavasti maan sisäosissa sijaitsevaa ydinohjustukikohtaa.

Satelliittikuvat todistavat, että Yeongjeo-dongin ohjustukikohta on aktiivinen ja sitä on jatkuvasti päivitetty. Lisäksi  tutkijat ovat havainneet satelliittikuvissa myös uuden tukikohdan, josta ei aiemmin ollut tietoa. Kuvien mukaan Pohjois-Korea on rakentanut valtavan suuria maanalaisia ​​laitoksia jo vuonna 2017 ja rakennustyöt ovat olleet edelleen käynnissä elokuussa 2018.

Kuvat todistavat, että Yhdysvaltojen kanssa kesällä käydyt diplomaattiset neuvottelut eivät ole juurikaan hidastaneet Kim Jong Unia jatkamasta ydinaseiden kehittämistä.

– He eivät ole noudattaneet tähän mennessä tehtyjä sitoumuksia, Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvonantaja John Bolton totesi tiistaina Wall Street Journalin vuosikokouksessa Washingtonissa.

Bolton kertoi presidentti Trumpin suunnittelevan  järjestävänsä toisen huippukokouksen Kim Jong Unin kanssa, koska Pohjois-Korean johtaja ei ole täyttänyt tekemiään sitoumuksia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt