Japanin kalastusvirasto pelasti pohjoiskorealaisia kalastajia merestä 7. lokakuuta. - LEHTIKUVA / AFP

Pohjois-Korea raivoaa Japanille ”rosvoteosta”

Kalastusalus upposi. Japanin mukaan se oli maan talousalueella luvattomasti.

Pohjois-Korea vaatii Japanilta korvausta kalastusaluksesta, joka upposi törmättyään Japanin kalastusviraston valvontaveneeseen viime viikon maanantaina, uutisoi The Japan Times.

Pohjois-Korea on syyttänyt törmäystä Japanin tahalliseksi ”rosvoteoksi”. Pohjois-Korean ulkoministeriön virkailija vaati maan valtiollisessa mediassa Japania jatkossa estämään vastaavat tapaturmat.

– Vaadimme voimakkaasti Japania kompensoimaan sen materiaalisen vahingon, jonka se on aiheuttanut aluksemme upottamisella, virkailija sanoi.

– Jos vastaavaa tapahtuu vielä, Japani tulee kohtaamaan epätoivottuja seurauksia.

Japani on sanonut kalastusaluksen olleen luvattomasti sen aluevesillä. Uppoamisen jälkeen merestä pelastettiin noin 60 miehistön jäsentä.

Japanin mukaan onnettomuuden aiheutti pohjoiskorealaisten kalastajien aluksen nopea käännös. Maan ulkoministeriö on sanonut harkitsevansa onnettomuutta koskevan videon julkaisemista.

Pohjois-Korea ei Japanin näkemystä niele.

– Japanin viranomaiset ja media johtavat yleistä mielipidettä harhaan väittämällä, että onnettomuus aiheutui meidän kalastusveneestämme, Pohjois-Korean virkailija sanoi.

– Japani yrittää kärsimättömästi oikeuttaa tahallista tekoaan ja toimii kuin syyllinen, joka jättää kanteen ensin. Siitä huolimatta he eivät voi väistää vastuuta aluksen uppoamisesta ja miehistön vaarantamisesta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt