X
SULJE MAINOS
Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un. KCNA VIA KNS / AFP / LEHTIKUVA

Pohjois-Korea pidätti länsivideoiden katsojia: Oikeudenkäynti työkonetehtaalla

Kapitalistisen nauhoitetun materiaalin katsominen ja jakaminen on Pohjois-Koreassa kiellettyä.

Kolme Haejun yliopiston opiskelijaa joutui kesäkuun lopussa oikeuden eteen eteläkorealaisten videoiden katsomisesta ja jakamisesta, uutisoi Daily NK.

Julkinen oikeudenkäynti käytiin Haejun työkonetehtaalla. Yleisössä oli virkamiehiä, opiskelijoita ja paikallisia asukkaita. Epäiltyjen kaikkien perheenjäsenten nimet luettiin oikeudenkäynnissä ääneen, jotta he ”eivät voisi enää kävellä kadulla leuka pystyssä”.

Opiskelijoiden virallinen syyte tuli ”kapitalistisen nauhoitetun materiaalin katsomisesta ja jakamisesta”. Daily NK:n mukaan he olivat katselleet eteläkorealaisia elokuvia ja musiikkivideoita.

Kolmikon ilmiantoi heidän opiskelutoverinsa. Heidän hallustaan löytyi lukuisia muistitikkuja, joihin oli tallennettu eteläkorealaista mediatuotantoa.

Opiskelijat kieltäytyivät paljastamasta, mistä materiaali oli peräisin. Tämän seurauksena Haejun yliopistoon lähetettiin tarkastusjoukkoja kitkemään epäsosialistista käytöstä muiden opiskelijoiden joukosta.

Pohjois-Korean viranomaiset painottavat, että epäsosialistisen käytöksen kitkeminen on koko kansan yhteinen poliittinen- ja luokkataistelu. Kaikkien kansalaisten tulisi tarkkailla toisiaan ja ilmiantaa mahdolliset väärinkäytökset viranomaisille.

Epäsosialistiseen käytökseen syyllistyviä uhkaa erotus kommunistisesta puolueesta, työpaikan menetys sekä jopa karkoitus maasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt