Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un. AFP PHOTO / KCNA VIA KNS - LEHTIKUVA / AFP

Pohjois-Korea antoi synkän ydinasevaroituksen

Varoitus lisää USA:n ja Pohjois-Korean välisiä jännitteitä entisestään.

Pohjois-Korea ilmoitti perjantaina, että ydinasekeskustelut Yhdysvaltojen kanssa eivät enää jatku, jos Washington ei muuta vaatimuksiaan, uutisoi The Japan Times. Pjongjang varoitti myös ”järeistä toimista”, mikäli tilanne ei muutu.

– Ellei Yhdysvallat jätä nykyistä neuvottelumenetelmää syrjään ja esitä uutta lähestymistapaa, niin vuoropuhelua maiden välillä ei jatketa ​​koskaan, ja ydinkysymyksen ratkaisemismahdollisuus tulee olemaan paljon synkempi, Pohjois-Korean ulkoministeriö varoittaa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-unin Hanoin huippukokouksessa syntyi kiistaa syntyi Pohjois-Korean ydinaseiden vähentämisestä ja Yhdysvaltojen maalle asettamista pakotteista. Lehden mukaan Trump oli tapaamisessa antanut Kimille muistion, jossa vaadittiin Pohjois-Koreaa luovuttamaan kaikki ydinaseet ja ydinpolttoaine.

Pohjois-Korea testasi hiljattain lyhyen kantaman ohjuksia pitkän ohjuskoetauon jälkeen. Varoitus ydinaseneuvotteluista lisännee Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisiä jännitteitä entisestään.

Maiden väliset ydinasekeskustelut ovat edenneet verkkaisesti viime kuukausina. Kim on asettanut aikarajan keskustelujen edistymiselle vuoden loppuun asti.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt