Harrastajia Helsingin Kisahallissa LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Satu Schauman: Pk-seudun päättäjät jyräsivät Krista Kiurun

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan alasajon seuraukset alkoivat nousta pääkaupunkiseudun päättäjien mielestä kohtuuttomiksi.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi tänään keskiviikkona yllättäen, että lasten ja nuorten harrastustoimintaa ryhdytään avaamaan pääkaupunkiseudulla sittenkin jo helmikuussa tiukoin reunaehdoin – ministerin vastustuksesta huolimatta. Päätös osoittaa pääkaupunkiseudun päättäjiltä suoraselkäisyyttä ja rohkeutta vaikeassa tilanteessa.

Samalla se on kylmä suihku ja poliittinen tappio perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.).

Helsingin Sanomien tietojen mukaan asiasta oli käyty hallituksessa pitkällinen vääntö, jossa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru oli lopulta torpannut urheilusta vastaavan ministerin Annika Saarikon (kesk.) esitykset harrastustoiminnan avaamisesta edes tiukoin reunaehdoin.

Hallitus on tähän mennessä ohjannut alueita tiukasti, mutta pääkaupunkiseudun päättäjät muistuttivat tämänpäiväisellä ratkaisullaan, missä päätösvalta viime kädessä on.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan alasajon seurauksista on käyty julkisuudessa viime aikoina vakavaa keskustelua. Nyt tehty ratkaisu osoittaa, että pääkaupunkiseudun päättäjät ovat ottaneet vakavasti huolet lasten ja nuorten liikunnan vähentymisestä, yksinäisyydestä, rajoitusten eriarvoistavista vaikutuksista ja siitä, että koronatoimet kohdistuvat nyt yhteen ryhmään kohtuuttomasti.

Koronakriisin keskelläkin on säilytettävä pää kylmänä, pidettävä mielessä asioiden mittasuhteet ja toimien vaikutukset pidemmällä tähtäimellä. Jos ministeri ei tätä ymmärrä, se on valitettavaa.

Satu Schauman

Satu Schauman

Satu Schauman on Nykypäivän ja Verkkouutisten toimittaja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt