Pimeälle palkanmaksulle piste? Uusi nettipalvelu helpottaa kotitalouksien byrokratiaa

Uuden Palkkaus.fi:n uskotaan helpottavan kotitalouksien mahdollisuuksia työllistää laillisesti.

Tänään keskiviikkona verkossa avattavan kotitalouden palkanmaksupalvelun Palkkaus.fi:n uskotaan helpottavan kotitalouksien mahdollisuuksia työllistää laillisesti ja vähentää tätä kautta harmaata taloutta.

Palvelun avulla yksityishenkilö voi hoitaa muutamassa minuutissa kaiken palkkaamiseen liittyvän yhdessä paikassa.

– Yksityiseen palkkaamiseen liittyvä byrokratia on Suomessa aivan liian monimutkaista. Haluamme tehdä laillisesta palkkaamisesta niin helppoa, että ei ole mitään syytä maksaa pimeästi. Ennen kaikkea haluamme helpottaa ihmisten arkea, sanoo Janne Isosävi Palkkaus.fi-palvelua tuottavasta Suomen Palkanlaskenta Oy:stä.

Palvelu auttaa työsopimuksen laadinnassa, sen kautta saa suoraan lakisääteiset vakuutukset ja palkan maksu hoituu yhdellä verkkopankkimaksulla.

Palvelu tekee myös automaattisesti työnantajalta vaadittavat ilmoitukset, tilitykset ja maksut eri tahoille oikea-aikaisesti, kuten Verohallinnolle, työeläkeyhtiöille ja vakuutusyhtiöille.

Palkkaus.fi-palvelun palvelumaksu on 1 % maksetuista palkoista, vähintään 4 euroa mutta korkeintaan 10 euroa (sis. Alv 24 %) palkanmaksua kohti. Työntekijälle palvelu on maksuton.

Uusi palvelu kerää kehuja työmarkkinajärjestöiltä:

– En osaa kuvitella, että palkkaamiseen liittyvää paperisotaa voisi hoitaa yksinkertaisemmin. Tämän jälkeen tietämättömyys on vain tekosyy olla hoitamatta asioita lain mukaan. Toivon, että Palkkaus.fi-palvelu löydetään mahdollisimman pian ja laajalti, kommentoi Ann Selin, Palvelualojen ammattiliiton PAM:n puheenjohtaja.

– Juuri tällaista tarvitaan: Palkkaus.fi helpottaa työllistämistä ja vähentää veronkiertoa, sanoo Kai Mykkänen, Elinkeinoelämän Keskusliiton uudistumisen ja vaikuttamishankkeiden johtaja.

Suomessa on eri arvioiden mukaan pimeää työtä 5–13 % BKT:stä. Palkkaamisen vaikeus on osaltaan lisäämässä harmaata taloutta, koska esimerkiksi monet yksityiset ihmiset eivät jaksa perehtyä monimutkaisiin työnantajavelvoitteisiin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt