Pilvi Torsti. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pilvi Torsti: Koulutuksen kunnia palautettava

Kansanedustaja kehittäisi Suomen oppimistulosten arviointiin uusia mittareita.

SDP:n kansanedustaja Pilvi Torsti toivoo, että Suomi ottaa isomman roolin kansainvälisen koulutuksen kehittäjänä. Torsti kertoo aiheesta tiedotteessaan.

– Maailmassa puhutaan koulutuskriisistä ja neljästä teollisesta vallankumouksesta, josta selvitään osaamisella. Kaikkialla kysytään, mitä koulutusmaana tunnettu Suomi tekee, Pilvi Torsti toteaa.

Hän katsoo, että Suomella olisi paljon annettavaa erityisesti kasvaville ja kehittyville valtioille.

– Suomen tarina kiinnostaa, koska nousimme sodan jälkeisinä vuosikymmeninä köyhästä maaseutu-vetoisesta maasta maailman johtavien yhteiskuntien joukkoon. Moni kasvava ja kehittyvä valtio ja suurkaupunki tavoittelee nyt samaa kuin Suomi maailmansotien jälkeen, Torsti linjaa tiedotteessaan.

Torsti katsoo, että parempia oppimistuloksia saadaan muokkaamalla koulutuksen tasoa ja laatua kuvaavia mittareita.

– Usein sanomme, että testit kuten PISA mittaavat vääriä asioita. Mitä jos osana uusien opetussuunnitelmien arviointia kehittäisimme mittareita, joita tarjoaisimme käyttöön myös maailmalla? Suomi on yksi harvoja maita, jolla voisi olla tähän edellytyksiä, Torsti linjaa. 

Torstin mukaan myös Suomen kansainvälinen asema koulutusmaana velvoittaa tämänkaltaisiin uudistuksiin.

– Tarvitsemme koulutuksen kunnianpalautuksen ja paluun sivistysradikaaliksi yhteiskunnaksi. Muutoksen täytyy näkyä investointeina koulutukseen ja tutkimukseen tulevina vuosina, Torsti päättää.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt