Verottaja vaatii ilmoitusta tulorekisteriin muun muassa pilkkikisojen palkinnoista. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pilkkikisankin palkinnot ilmoitettava − eduskuntakysely

Kansanedustajan mielestä on kohtuutonta, että pienimmätkin palkinnot tulee ilmoittaa tulorekisteriin.

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) on jättänyt eduskunnalle kirjallisen kysymyksen kilpailupalkintojen ilmoittamisvelvollisuudesta, joka on Heinosen mielestä kohtuuton.

− Verottaja ilmoittaa kotisivuillaan tulorekisterin muuttavan urheiluseurojen, kuten frisbeegolf-kisojen sekä pilkkikisojen ilmoitusvelvollisuuksia. Tulorekisteri on aiheuttanut kilpailupalkintojen tulemista byrokratian alle. Verottajan sivuilla sanotaan, että ”kaikki urheiluseuran antamat kilpailupalkinnot ilmoitetaan tulorekisteriin”, Timo Heinonen toteaa kirjallisessa kysymyksessä.

− Verottajan ohjeen mukaan pienetkin palkinnot, kuten lahjakortit ja parinkymmenen euron rahapalkinnot tulee ilmoittaa tulorekisteriin. Pienille, vapaaehtoistoiminnan ympärillä toimiville
urheiluseuroille tämä päätös tarkoittaa lisääntyvää paperityötä sekä mittavampaa byrokratiaa, hän lisää.

Vaarana Heinosen mukaan on, että pienten yhteisöllisten kilpailuiden järjestämistä vähennetään tai niiden järjestäminen jopa lopetetaan kokonaan.

− On ehdottoman tärkeää, että suomalaiset pysyvät aktiivisina, niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin vuoksi. Tulorekisterin käyttöönoton tuomat lisätyöt eivät tähän kuitenkaan kannusta, hän sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt