Neuvostokommunismin perustanut Lenin puhumassa 1920. Wiki Commons

Piispojen pääsihteeri: Kommunistit ovat kaappikristittyjä

Kuopion piispa puuttui twitter-väittelyyn.

Twitterissä on käyty polveilevaa keskustelua kirkosta ja vasemmistoaatteista. Puhe sai alkunsa Finnwatchin 430-verokampanjasta, jota on arvosteltu poliittiseksi, ja Suomen Lähetysseuran osallistumisesta kampanjaan.

Piispainkokouksen pääsihteeri ja dogmatiikan dosentti Jyri Komulainen totesi eräässä Twitterin keskusteluhaarassa seuraavasti:

–  …voimme luterilaisinakin lainata paavia, jonka mukaan kommunistit ovat kaappikristittyjä. Kirkko oli täällä ensin, Jyri Komulainen kirjoitti.

Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi kysyi, onko tämä Komulaisen linja edustanut piispainkokouksen ja kirkon kantaa.

Kuopion piispa Jari Jolkkonen tuli vastaamaan:

– Ei ole.

Piispa totesi, että kirkot pitävät kommunismia vahingollisena aatteena ja vääränä ratkaisuna köyhyyden ongelmaan. 430-kampanjaa kirkkohallitus ja piispainkokous eivät ole käsitelleet.

”Kristityksi kommunistiksi” itseään kutsunut kansanedustaja Anna Kontula (vas.) kysyi piispalta, mistä kirkoista nyt puhutaan ja onko kirkko siis ottanut kantaa kommunismiin.

– Anna hyvä, monia puheenvuorojasi on ollut ilo seurata. Mutta tätä puolta vaikea ymmärtää. Kommunismin historia on niin verinen, että todistustaakka sen siunausten osoittamisessa lankeaa sinulle. En lähde tähän nyt, mutta järjestetään vaikka yhteinen dialogi Kirkkopäivillä, piispa vastasi.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt