Piispa sanoo pakanuuden palanneen: Joogaa ja vuorikristallia tungetaan päiväkoteihin

Mikkelin piispa Seppo Häkkisen mielestä kristillisyyttä ajetaan ulos Suomesta.

Evankelisluterilaisen kirkon piispa Seppo Häkkinen on julkaissut Facebook-sivullaan puheensa, jonka hän piti Kirkon kasvatuksen ja perheasiain toimikunnassa.

– Virren veisaaminen, ruokarukous ja ylipäänsä kristillinen kasvatus kirvoittavat valituksia viranomaisille. Sen sijaan mindfullness, vuorikristallin näkeminen ja lapsijooga sopivat hyvin. Hindulaisuus tai buddhalaisuus ei näytä haittaavan lainkaan. Risti seinällä on sopimaton, mutta uushenkisyyteen liittyvä vuorikristalli sopii mainiosti, piispa kuvailee nykyaikaa.

Hänen mukaansa esiintyy jatkuvasti mielipiteitä, joiden mukaan uskontokasvatus joutaa varhaiskasvatuksesta ja kouluopetuksesta. Erityisesti uskonnon harjoittaminen tuntuu olevan pahasta ja kristilliset symbolit halutaan häivyttää.

– Samanaikaisesti on mielenkiintoista havaita, että uskonto tunkee kasvatukseen toisesta ovesta, jopa paraatiovesta. Lapsille on tarjolla joogaa ja onpa olemassa lapsijoogaohjaajan koulutusta kaikkine chakra- ja energiaharjoituksineen. Hindulaisuus ei tunnu tässä kasvattajaa haittaavan, Seppo Häkkinen kirjoittaa.

Hän esittelee buddhalaiseen meditaatioon linkittyvän tietoisuus- ja tunnetaitojen opetuksen, mindfullnessin, levittämistä jopa päiväkoti-ikäisille lapsille. Lasten tunnit huipentuvat vuorikristallin näkemiseen.

– Yksinkertaistaen ja kärjistäen voi todeta, että risti seinällä näyttäytyy epäsopivana, sen sijaan uushenkisyyteen liittyvä vuorikristalli sopii aivan mainiosti. Käsien ristiminen on kiellettyä, sen sijaan kämmenien vieminen vastakkain rinnan korkeudelle buddhalaiseen tapaan on hyväksyttyä ja eksoottista.

– Näin pakanuus tekee paluuta maahamme, jota kristillinen usko on hapattanut jo yli 850 vuoden ajan. Tähän tosiasiaan emme ole kirkossamme riittävästi havahtuneet, Häkkinen sanoo.

Piispa Häkkisen mukaan kristittyjen ei tule suostua ”negatiivisen uskonnonvapauden” ylikorostumiseen.

– Nyt on ymmärrettävä, että elämme maassamme lähetystilanteessa, jossa itsestäänselvyyksiä ei enää ole.

Evankeliumia tulijoille

Kotimaa-lehdessä piispa Seppo Häkkinen sanoo, että maahanmuuttajilta ei pidä pimittää evankeliumia.

Hän sanoo toivovansa, että ”olisimme nykyistä rohkeampia kertomaan uskostamme ja julistamaan evankeliumia myös sanoin”.

– Lähetyskäsky on voimassa myös maahanmuuttajia kohdattaessa. …Kristuksesta todistaminen sanoin ja teoin kuuluu kristinuskon perustehtävään. Tässä ei ole eroa siinä, onko kyse suomalaisesta tai ulkomaalaisesta, kotimaasta tai ulkomaista.

– Vaarana on yhtäältä se, että olemme ylivarovaisia. Silloin sanoma Jeesuksesta työnnetään piiloon. Toisaalta vaarana on se, että Kristuksesta todistamisesta tulee käännyttämistä ja tapahtuu kaikenlaisia ylilyöntejä, piispa toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt