X
SULJE MAINOS
Kuvituskuva Meilahdesta. KUVA: Pekka Nikrus, Flickr

Pihla Viitalan kohutalon naapurit IS:lle: Suoranaista mielivaltaa

Naapureiden mukaan Pihla Viitala on saanut jopa useiden satojen tuhansien arvoisen hyödyn.

Vihreiden pormestariehdokas Anni Sinnemäki on parhaillaan rikostutkinnan kohteena Helsingin Meilahden huvila-alueen asemakaavan poikkeamisluvan myöntämiseen liittyen. Lupa myönnettiin näyttelijä Pihla Viitalalle ja hänen perheelleen. Sinnemäki on kiistänyt virkarikoksen. 

Osa huvila-alueen asukkaista kokee tulleensa väärin kohdelluiksi. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat

Poikkeuslupa myönnettiin vuonna 2016, jolloin Sinnemäki toimi Helsingin apulaiskaupunginjohtajana ja vastasi Helsingin kaupungin suunnittelusta. Monet alueen naapureista ihmettelevät, miksi Viitalan hanke sai luvan, kun heidän omia ja paljon vähäisempiä suunnitelmiaan ei hyväksytty eikä niille annettu lupaa.

Tutkintapyynnön asiasta tehneiden huvila-alueen asukkaiden mukaan Pihla Viitala perheineen on saanut poikkeusluvan myöntämisestä jopa satojen tuhansien eurojen arvoisen hyödyn. 

– Olisimme halunneet rakentaa 70 neliön autotallin eli kylmän rakennuksen. Hankkeemme oli vireillä juuri samoihin aikoihin kuin Viitaloiden yli 280 neliömetrin rakennushanke sai luvan. Tämä on mielestäni väärin ja suoranaista mielivaltaa, alueella asuva nainen kertoo IS:lle.

Myös toinen Meilahden huvila-alueen asukas kertoo kokeneensa vääryyttä.

– Lähtökohtahan oli se, että alueella sai rakentaa vain yhtä suuren rakennuksen kuin purettu aiempi rakennus oli ollut. Näin oli esimerkiksi minun tapauksessani, kun sain rakentaa vain samankokoisen rakennuksen eli 98 neliömetrin puretun rakennuksen tilalle, mies sanoo.

Yksi asukkaista kertoo halunneensa rakentaa uuden saunan tulipalossa tuhoutuneen tilalle. Helsingin kaupungin mukaan 40 neliömetrin pihasaunaa ei kuitenkaan saanut rakentaa, ennen kuin pihassa olevat oleva autotalli- ja talousrakennus purettaisiin.

Huvila-alueen asukkaiden mukaan Viitalat puolestaan saivat poikkeusluvalla rakentaa tontille vanhan talousrakennuksen tilalle uuden, kaksikerroksisen, yli 200 neliön paritalon. Sinnemäki on Viitalan ja hänen vanhempiensa tuttava.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt