Fiskarsin Panimo kertoo, että se ei ole ottanut perustamisensa jälkeen lainaa, vaan on kasvanut tulorahoituksella.
Viisi vuotta toimineen panimon tuotantokapasiteetti on kasvanut kymmenkertaiseksi. Kaikki investoinnit on panimon mukaan katettu oluen myynnistä saadulla tulorahoituksella. Joukkorahoitukseen ei ole ollut tarvetta.
Toimitusjohtaja Jari Leinosen mukaan tuloslaskelmaa seurataan tiheällä kammalla. Uutta olutta tehtäessä kustannukset tunnetaan, jolloin hinnoittelukin voidaan tehdä järkevästi.
– Eihän tämä periaatteessa mitään rakettitiedettä ole. Tulot pitää olla suuremmat kuin menot. Tämä onnistuu, kun koko ajan tiedetään mitä oluen tekeminen maksaa ja osataan arvioida sekä rakentaa toiminta oikein tulevaisuuden näkymien mukaan, Leinonen kertoo tiedotteessa.
Tänä vuonna panimo laajentaa tuoterepertuaaria tisleiden puolelle, kun syyskuussa Alkoihin tulee myyntiin omasta käsityöläisoluesta tislattu kirkas viina.
Fiskarsin Panimo eli Malty-J Oy on aiemmin toiminut nimellä Rekolan Panimo. Yhtiö perutettiin vuonna 2011 ja oluiden valmistaminen aloitettiin 2012. Panimo toimii Fiskarsin Ruukissa, Raaseporissa läntisellä Uudellamaalla.
Panimo työllistää viisi henkilöä ja viime vuonna olutta valmistettiin noin 110 000 litraa. Syyskuussa myyntiin tulee myös omasta oluesta tislattu kirkas viina.