Ilmoitus Taysin koronarokotuspisteessä Tampereella. LEHTIKUVA/KALLE PARKKINEN

Pienentyneet erät pysäyttävät osan rokotuksista

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on saanut tällä viikolla ennakoitua vähemmän Pfizerin-Biontechin koronarokotetta.

Toimitusten pienentyminen perustuu jo aiemmin uutisoituun Pfizerin Euroopan tehtaan toimitusvaikeuksiin, jonka takia osa sairaanhoitopiireistä on saanut rokotteita ennakoitua vähemmän.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin saamien toimitustietojen mukaan alueen rokotetoimituksia on pienennetty viikon 3 lisäksi viikkoina 5, 6 ja 7.

Sairaanhoitopiirin mukaan rokotemäärän pienentyminen vaikuttaa rokotusten etenemiseen. Kuntien aloittamat ikäryhmään perustuvat rokotukset on hetkellisesti keskeytettävä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n esityksen mukaan ikäryhmien rokotuksissa ensimmäisenä ryhmänä rokotetaan 80 vuotta täyttäneitä kuntalaisia. Näihin rokotuksiin ei toistaiseksi voi antaa uusia rokotusaikoja.

Viikoille neljä ja viisi annetut rokotusajat pyritään pitämään ennallaan, koska tämänhetkisen arvion mukaan rokotteet riittävät tähän mennessä annettujen rokotusaikojen toteuttamiseen.

Osa Pirkanmaan kunnista on jo saanut päätökseen koronapotilaita hoitavan terveydenhuollon henkilökunnan ja hoivakotien henkilökunnan sekä asukkaiden rokotukset. Näissä kunnissa on siirrytty tai ollaan siirtymässä 80 vuotta täyttäneiden rokotuksiin. Kun rokotteita saadaan enemmän, kunnat tiedottavat rokotusten jatkumisesta alueellaan.

Tällä hetkellä rokotetoimituksissa etusijalla ovat tehosterokotteet sekä THL:n esityksen mukaisesti ympärivuorokautisen hoivan asukkaiden ja henkilöstön rokotukset.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt