X
SULJE MAINOS
Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauma. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pia Kauma: Verovähennys yritysten tuotekehitykseen tervetullut

Kauman mukaan avaimet kansainvälisen yritystoiminnan menestykseen ovat innovaatioissa ja uusissa aluissa.

Kokoomuksen kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Pia Kauma pitää valtiovarainministeriön entisen kansliapäällikön Martti Hetemäen avausta yritysten tutkimus- ja tuotekehitystä tukevan verovähennyksen käyttöönotosta tervetulleena.

Kauman mukaan Suomen tuottavuuskehitys, kilpailukyky ja edellytykset menestyä kansainvälisillä markkinoilla on suoraan yhteydessä tutkimus- ja tuotekehitykseen. 

– Suomi on yksi harvoista EU- ja OECD -maista, joka ei tue yritystensä edellytyksiä innovoida verovähennyksin. Tällä hetkellä vaikutamme hiukan takapajuisilta”, sanoo Kauma tiedotteessaan.

Kauma korostaa, että Suomen julkisissa tutkimus- ja tuotekehityspanostuksissa on parantamisen varaa, mutta keskeinen rooli on lopulta yksityisellä sektorilla.

– Hetemäen ehdottama yritysten verovähennys kuulostaa siinä mielessä järkevälle, että se kohdistaa tuen sinne, missä se on tehokkaimmin käytössä. Yritykset pystyvät kohdaltaan arvioimaan parhaiten, mikä investointi kulloinkin on kannattava”, Kauma selittää.

Eduskunta hyväksyi vuoden alussa tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennyksen verovuosille 2021-2025, mutta lyhytaikainen muutos ei Kauman mukaan ole riittävä. 

– Tätä pitäisi laajentaa ja yksinkertaistaa, jotta todelliset hyödyt realisoituvat. Myös yritysten tuplapoisto-oikeuden tehokkuutta tulisi tarkastella uusin silmin. Mikäli tuotekehitysvähennyksellä olisi tarkoitus korvata yritysten tuplapoisto-oikeus, tulee sen luoda paremmat kannustimet innovoinnille kaikenkokoisissa yrityksissä, Kauma summaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt