X
SULJE MAINOS
Pia Kauma. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Pia Kauma: Työhön voitava tulla, olipa mistä maasta hyvänsä

Työvoimapula on kansanedustajan mukaan Suomessa todellisuutta.

Kokoomuksen kansanedustaja Pia Kauman mukaan Suomessa on jo todellinen ongelma siinä, että kaikille aloille ei ole saatavissa osaavaa työvoimaa. Esimerkkeinä hän mainitsee erityisesti hoiva-alan, it-sektorin, ravintola- ja majoitusalan sekä rakennusteollisuuden.

– Jos väittää, että Suomessa ei ole työvoimapulaa, ei ole kunnolla tutustunut työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan, Kauma sanoo yhteisöpalvelu Facebookissa.

Hän kertoo ihmettelevänsä perussuomalaisten tapaa puhua työperäisen maahanmuuton yhteydessä ”pitsan- ja kebabinpaistajista”, ikään kuin ravintola-alalla tai matalapalkka-alalla työskentelevät olisivat jotenkin huonompaa kastia kuin muut ihmiset.

Kommentti liittyy perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purran Helsingin Sanomissa esittämiin näkemyksiin. Purra on aiemmin puhunut ”pitsan‑ ja kebabinpaistajista” eduskunnan täysistunnossakin.

– Maahanmuutto ei varmasti ratkaise kaikkia ongelmia, mutta ulkomaalaisvihamielisyys niin ei ainakaan tee. Päätä ei pidä pistää pensaaseen, ja niin perussuomalaiset näyttävät tekevän edelleen, Kauma sanoo.

Hänen mukaansa osaaminen ja asenne työhön ratkaisevat.

– Työhön pitää voida tulla, olipa tausta mistä maasta hyvänsä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt