Pettynyt jihadistiloikkari varoittaa: ISIS:n typeryydellä ei ole rajoja

Islamilaisen valtion riveissä taistellut kanadalainen Sami Elabi päätti jättää ”typeränä” pitämänsä jihadistijärjestön.

Montrealista kotoisin oleva Sami Elabi lähti Kanadasta vuonna 2013 liittyäkseen Isikseen Syyriassa. Hän on esiintynyt myös Isiksen kahdella propagandavideolla.

Elabin mukaan Isis ei kykene suojelemaan muslimeita heidän omalla maaperällään.

– Minä loikkasin tästä valekalifaatista, ja myös monet muut miehet ovat tehneet samoin, Elabi sanoo Journal de Montrealille.

Hän vannoi jatkavansa taistelua Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastaan itsenäisesti ja kehottaa muita tekemään samoin.

Elabi kertoo taistelleensa myös al-Qaidaan kuuluvan al-Nusran rintaman (Jabhat al-Nusra) riveissä. Elabi päätti hiljattain vetäytyä Isiksen ja al-Nusran riveistä.

Elabi alkoi kirjoittaa julkisesti seuraajilleen Twitterissä joulukuussa. Viesti on selvä:

”Älkää liittykö Isikseen. Liittykää mihin tahansa muuhun ryhmään”, Elabi tviittasi.

Nyt Elabi taistelee freelance-taistelijana Länsi-Syyriassa ja edustaa omaa radikaali-islamilaisuuttaan, joka perustuu sunnalaisuuteen.

– Isiksen typeryydellä ei ole rajoja. Kukaan ei ole tyytyväinen. Me kaikki olemme vihaisia tälle jengille, tälle niin kutsutulle kalifaatille, joka ei kykene puolustamaan muslimeita heidän omalla maaperällään, Elabi kertoo.

Elabi on tällä hetkellä lähellä Syyrian satamakaupunki Latakiaa, joka on al-Assadin joukkojen hallussa. Latakiassa on myös Venäjän ilmavoimien tukikohta, josta venäläiset iskevät useita kapinallisten hallussa pitämiään alueita vastaan.

Yli sata kanadalaista on matkustanut, tai yrittänyt matkustaa, ulkomaille liittyäkseen jihadistiryhmiin. Elabi ei kuitenkaan ole nähnyt kanadalaisia Syyriassa.

Kommentit