Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Petteri Orpo IS:lle: Valtio ostamaan kaikki suojaimet

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esittää pääministerille ratkaisua suojavarustepulaan.

Petteri Orpo toivoo Ilta-Sanomien mukaan pääministeri Sanna Marinilta (sd.) sitoumusta ostaa kaikki kotimainen hengityssuojatuotanto, jotta niiden tuotanto alkaisi Suomessa.

– Pääministerin suulla, sitoumus siitä, että kaikki kotimainen hengityssuojatuotanto ostetaan. Valtio ostaa sen. Kun sitoumus tulisi, tuotanto lähtisi liikkeelle ja yritykset uskaltaisivat tehdä tuotantolinjamuutoksen.  Meillä täytyisi olla tässä omavaraisuus, uusi tauti voi olla edessä, Orpo sanoo.

– Ja kun tarve ei ole vain tässä ja nyt. Kriisi kestää kuukausia ja suojaimia tarvitaan kriisin jälkeenkin. Maailmalla tavalliset ihmiset käyttävät maskeja asioidessaan kaupassa, työpaikalla. Miljoonat suojat menevät nopeasti, tämä kannattaa suhteuttaa, hän sanoo.

Orpo muistuttaa myös, että kriittisen henkilöstön pitää jokaisen potilaan ja asiakkaan kohdalla vaihtaa uusi hengityssuoja.

– Meille ei riitä edes kriittisissä tehtävissä olevalle henkilöstölle riittävästi hengityssuojaimia, maskeja. Esimerkiksi vanhusten kotipalvelussa, palveluasumisessa tilanne on ihan kriittinen. Tai yliopistosairaalan lasten syöpäosastolla hoitajilla ei ollut maskia käytössä. Tilanne on ollut pitkään kriittinen, niitä suojaimia ei ole, Orpo sanoo.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt