Petteri Orpo. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Petteri Orpo IS:lle: Postin tapaus on yhä selvittämättä

Kokoomuksen puheenjohtaja pitää SDP:n ministerivalintoja todella erikoisina.

Petteri Orpo arvostelee SDP:n päätöstä esittää tehtävistään eronnutta pääministeri Antti Rinnettä eduskunnan varapuhemieheksi ja niin ikään ministerinpaikkansa jättänyttä kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateroa omistajaohjausministeriksi. Hänen mukaansa Postin vyyhti on yhä selvittämättä.

– Oli vaikea ymmärtää sitä. Henkilöt ovat menettäneet eduskunnan luottamuksen – vaikka välikysymystä ei koskaan käsitelty – Paatero palaa kuntaministeriksi ja Rinne menee puhemiehistöön. Kyllä se tuntuu todella erikoiselta. Ovatko he antaneet eduskunnalle väärää tietoa ja muunneltua totuutta – se on selvittämättä, kokoomuksen puheenjohtaja Orpo sanoo Ilta-Sanomille.

Hän muistuttaa, että Postin asiasta tehtiin välikysymys, joka taas johti siihen, että asioita alettiin käydä hallituksen sisällä läpi.

– Se johti siihen, että keskusta veti Rinteeltä luottamuksen pois, ja sitä ennen Rinne oli siirtänyt Paateron pois. Emme ole saaneet vastauksia niihin kysymyksiin koskaan. Eivät ne itsestään nollaannu.

Tämän vuoksi Rinteen valinnassa eduskunnan varapuhemieheksi on yhä selvittämätön ”Posti-tapaukseen liittyvä ongelma”.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni selitti Postin tapausta ja hallituskriisiä maanantaina pitkässä Facebook-kirjoituksessaan.

– Pääministeri Rinne oli ajautumassa Postiin liittyvässä tapauksessa sellaiseen kierteeseen, että se oli syömässä hallituksen toimintakyvyn. Peli oli pakko viheltää poikki ja jatkuvasti paheneva tilanne rauhoitettava, Kulmuni muotoili.

LUE MYÖS:

”Ministerien on oltava rehellisiksi tunnettuja”

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt