Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Petteri Orpo: Haluamme tietää SDP:n linjaukset talous- ja veropolitiikasta

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan puolueelle ei ole itsetarkoitus päästä hallitukseen.

Kokoomus on saanut hallitustunnustelija Antti Rinteeltä (sd.) kutsun kahdenvälisiin hallitustunnusteluihin ensi viikon maanantaina kello 18.

– Silloin ollaan paljon viisaampia, miltä tämä tilanne näyttää. Me haluaisimme tietää myöskin SDP:n tarkemmat talous-, työllisyys- ja veropolitiikan linjaukset, jotta voidaan arvioida sitä, kuinka kaukana me olemme toisistamme, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi toimittajille eduskunnassa.

Orpo kertoi keskustelleensa epävirallisesti Rinteen kanssa, mutta mitään neuvotteluja ei ole käyty.

Orpolta kysyttiin, pelkääkö kokoomus, että SDP muodostaisi hallituksen keskustan ja vasemmistoliiton kanssa ja kokoomus jäisi oppositioon.

– Me emme pelaa tässä mitään taktisia pelejä, vaan me koemme hyvin voimakkaasti, että talous- ja työllisyyspolitiikka ja sitä kautta suomalaisten hyvinvointipalveluiden rahoitus ovat kaikki kaikessa, Orpo vastasi.

Linjat vasemmistoliiton kanssa kaukana toisistaan

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen kirjoitti eilen Twitterissä, ettei hän näe edellytyksiä kokoomuksen ja vasemmistoliiton hallitusyhteistyölle.

– Lähtökohta on se, että emme sulje mitään puoluetta pois, mutta jos katsotaan asiaperusteisesti, niin meidän poliittiset linjamme esimerkiksi talous- ja veropolitiikassa ovat hyvin, hyvin kaukana toisistaan, Orpo sanoi.

Orpo kertoi huomanneensa, että vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi vappupuheessaan, että kokoomuslaisen ”kyykyttävän politiikan” on loputtava.

– Minusta se kertoo vain sen, että kyllä on erittäin vaikeaa hallitustunnustelijalla löytää sellainen ohjelma, jossa me molemmat voisimme olla mukana. Tämä selviää ihan ohjelmia vertailemalla.

Orpon mukaan kokoomuksen ensisijainen tavoite ei ole päästä hallitukseen.

– Meidän ensisijainen tavoite on olla mukana sellaisessa hallituksessa, jonka talous-, työllisyyspolitiikan linja on sellainen, että se turvaa kestävällä tavalla suomalaisten hyvinvointipalvelut, Orpo sanoi ja jatkoi:

– Meille ei ole itsetarkoitus päästä hallitukseen. Jos ohjelma ei miellytä meitä, voimme kyllä suunnata matkamme myös oppositioon.

Lue myös:

Elina Lepomäki hallitustunnusteluista: Talouden iso kuva on täysin auki

Antti Kaikkonen: Keskusta ei ole ryntäilemässä hallitukseen

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt