Petteri Orpo. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Petteri Orpo: Hallitus jarruttelee ratahankkeita

Kokoomus esittää syksyllä oman mallin ratahankkeiden rahoitukselle.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan isojen ratahankkeiden lykkääntyminen on hallituksen valinta.

– Jos hallitus ei olisi hassannut omaisuuden myyntituloja sataan eri kohteeseen, vaan panostanut strategisesti raiteisiin ja koulutukseen, olisi hankeyhtiöt saatu liikkeelle. Kaupungit ovat valmiina, EU-rahoituksen aikataulu puskee päälle, Orpo sanoo tviitissään.

Orpo viittaa liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin (sd.) Helsingin Sanomille antamaan haastatteluun. Jutussa Marin sanoo, että Tampereen ja Turun tunnin junayhteyksiin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti. Hänen mukaansa nopeiden junayhteyksien rakentaminen lähivuosina ei ole realistista.

– Kyse on rahasta, Marin toteaa HS:lle.

Hankkeita ovat Tampereen ja Turun tunnin junat sekä Kotkan, Kouvolan tai Lahden kautta kulkeva idän rata.

– Se, että ratahankkeet eivät lähde liikkeelle, on nimenomaan hallituksen valinta, ei mahdottomuus. Hankeyhtiömalli oli jo viime kaudella viety pitkälle, mutta sille vedettiin jarrua. Kokoomus tulee esittämään oman hankemyönteisen vaihtoehdon syksyn varjobudjetissa, Petteri Orpo tviittaa.

Sanna Marin vastaa kokoomuksen puheenjohtajalle.

– Petteri hyvä, tavoitteena on, että hankkeet on myös mahdollista toteuttaa. Tähän etsitään nyt ratkaisuja. Ei riitä, että ”laitetaan liikkeelle” ja suunnitellaan sadoilla miljoonilla suunnittelemisen ilosta. Hankkeille pitää löytää realistinen rahoituspohja myös toteutukseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt