Pääministeri Antti Rinne (vasemmalla) ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo joutuivat pariksi Kuntamarkkinoiden paneelissa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Petteri Orpo: Antti hoitaa tämän tuhlaamispuolen

Pääministeri Antti Rinne sanoi, että kokoomusjohtajan täytyy yrittää löytää oppositiojohtaja itsestään.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Antti Rinne ja oppositiossa olevan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo joutuivat tänään keskiviikkona pariksi luovuustestissä Kuntamarkkinoiden puoluejohtajapaneelissa.

Heidän tehtävänä oli miettiä, miten harvaan asutut seudut pidetään elinvoimaisena.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo aloitti kertomalla tuloksista, että heillä on pääministeri Antti Rinteen kanssa selkeästi yhteinen tavoite, että palvelut pelaavat ja kaikkialla Suomessa on hyvinvointia ja elämisen edellytyksiä.

– Kyllä me kovasti yritimme, mutta emme me sitten samaan lopputulemaan päässeet, Orpo jatkoi yleisön ja Rinteen nauraessa.

Paneelin juontanut Anna Sorainen hämmästeli, eivätkö Orpo ja Rinne keksineet yhtään yhteistä ideaa.

– Minä puhun tässä erityisesti sen puolesta, että pitää olla yrittämisen edellytykset kunnossa, elinvoimaa, yksityisen sektorin työpaikkoja. Se on kaiken avain. Sitten Antti hoitaa tämän tuhlaamispuolen, nämä palvelut, Orpo selvitti ja laittoi kätensä Rinteen hartialle yleisön nauraessa.

”Miljarditolkulla menee rahaa”

Sorainen kysyi, että eivätkö puheenjohtajat päässeet siis yksimielisyyteen. Kummatkin vastasivat, että pääsivät.

– Petterin täytyy vain nyt yrittää löytää oppositiojohtaja itsestään. Se on vähän vaikeaa näköjään, Rinne sanoi ja nyökkäsi Orpon suuntaan.

– Helppoa, Orpo heitti takaisin.

– Vaikeeta, Rinne nokitti naureskellen.

Rinne selvitti, että he lähtivät liikkeelle siitä, että infrastruktuurin täytyy olla kunnossa koko Suomessa.

– Niin kuin me olemme päättäneet nyt tämän hallituksen toimesta laittaa liikkeelle ratahankkeet. Ne ovat niitä isoja juttuja, jotka tuovat elinvoimaa joka puolelle, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan ajatuksena on saada rataverkolla lähennettyä työssäkäyntialueita ja lyhennettyä työmatkoja ja huolehdittua siitä, että joka puolella Suomea elinkeinoelämällä on väyliin liittyvät mahdollisuudet toimia.

Juontaja pyysi Rinteeltä luovia, uusia ideoita.

– Nämä olivat aika luovia, isoja juttuja. Miljarditolkulla menee rahaa, niin kuin Petteri sanoi, Rinne vastasi.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt