X
SULJE MAINOS

Petri Sarvamaa Ylellä: Junckerin ei pidä erota valheellisen Brexit-kampanjan vuoksi

Kokoomusmepin mukaan komission puheenjohtajalla ei ollut mitään tekemistä Britannian EU-eron kanssa.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mukaan vaatimuksia EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin erosta ei pidä ottaa kovinkaan vakavasti.

– Tällä hetkellä näitä puheita ei pidä ottaa kovinkaan vakavasti. Täytyy muistaa, että EU:ssa on aina nämä eri ulottuvuudet; maantieteelliset, eri jäsenvaltiot ajavat vähän erilaisia intressejä, ja poliittiset, Sarvamaa sanoi Ylen Ykkösaamussa.

Itä-Eurooppa on ryhtynyt piikittelemään Euroopan komissiota ja sen johtajaa Jean-Claude Junckeria sen jälkeen, kun Britannia äänesti EU:sta eroamisen puolesta.

Itä-Euroopan ministerit ovat vaatineet muutosta komission johtoon ja sanoneet, että Bryssel on osittain syypää Brexit-äänestystulokseen

– Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun huudetaan Junckerin eroa. Voisin kysyä aika tylystikin, että pitäisikö komission puheenjohtajan erota sen takia, että Britanniassa on suoranalaisilla valheilla ja puolivalheilla viety läpi kansanäänestyskampanja, jossa myös osa konservatiiveista sotkeutui pahasti omiin askelkuvioihinsa, Sarvamaa totesi.

– Ja nyt huudetaan Junckerin eroa. Hänellä ei ollut kyllä mitään tekemistä tämän Britannian prosessin kanssa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt