X
SULJE MAINOS
Kaadettuja puita Metsähallituksen mailla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Petri Sarvamaa varoittaa ”viherbyrokratian katastrofista”

Kokoomusmeppi kehottaa MT:ssä hallitusta seuraamaan Ruotsia.

EU-parlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) sanoo vetoavansa hallitukseen, jotta se liittyisi Ruotsin kanssa samaan rintamaan niin sanottua EU:n taksonomia-asetusta vastaan. Ruotsin hallitus aikoo hänen mukaansa vastustaa esitystä.

– Vetoan pääministeriin ja hallitukseen – äänestäkää taksonomiaa vastaan Ruotsin rinnalla ja vaatikaa ydinvoima kestävien energialähteiden listalle, Sarvamaa kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa.

Taksonomia-asetus eli kestävän rahoituksen asetus määrittelee, mitkä toimialat kuuluvat ympäristön ja ilmaston kannalta kestäviksi. Ydinvoimaa komissio ei toistaiseksi ole lukenut kestäväksi.

Sarvamaan huoli kohdistuu myös metsiin, joille hänen mukaansa asetetaan liian tiukkoja hiilinielutavoitteita ja biodiversiteettivaatimuksia, jotka koskevat metsän puulajistoa ja puiden ikää. Avohakkuita ehkä rajoitetaan.

– Suomalainen boreaalisen metsän metsätalous olisi esityksen nykykriteereillä kokonaisuudessaan kestävän määritelmän ulkopuolella ja siten tekisi siitä taloudellisesti kannattamatonta. Tähän viherbyrokratian katastrofiin meillä ei ole varaa, Sarvamaa toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt