Petri Sarvamaa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Petri Sarvamaa: Tämäkään Pekka Puskan alkoholiväite ei ole totta

Pekka Puskan mielestä EU-komissio sanoo, että etämyyntiin tulisi soveltaa vähittäiskaupan prosenttirajaa.

Keskustan kansanedustaja Pekka Puskan mukaan EU-komissio linjasi Suomen kaavailemaa alkoholin etämyynnin kieltoa koskevassa lausunnossaan, että vain korkeintaan 5,5 prosenttisten juomien etämyynti olisi sallittava. Puska kertoi näkemyksensä MTV:n Huomenta Suomessa.

Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa tyrmää puheet Twitterissä.

– Kansanedustaja @PekkaPuska1 väittää, että komission #etämyynti -lausunto rajaisi joka tapauksessa yli 5,5 % juomat pois? Tämäkään väite ei pidä paikkaansa, Sarvamaa tviittaa.

Hän suosittelee, että ”Puska ja kumppanit” perehtyvät EU-tuomioiustuimen niin kutsuttuun Rosengren-päätökseen vuodelta 2007. Siinä kumottiin Ruotsin tuolloin soveltama etämyyntikielto. Etämyynti on sen jälkeen ollut Ruotsissa sallittua.

Puska vastaa Sarvamaalle, että ”pöydällä on Komission uusi tiedoksianto, joka ei tosin ole kaikista selkein, mutta siinä puhutaan näistä rajoista erikseen”.

Puska väitteli alkoholin etämyyntikiellosta kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon kanssa perjantaina aamulla MTV:llä. Verkkouutiset kertoo asiasta lisää tässä jutussa.

Suomi pohtii ainoana EU-maana alkoholin etämyynnin kieltoa. EU-komissio varoitti hiljattain, että sosiaali- ja terveysministeriössä puuhattava kielto rikkoisi vapaata liikkuvuutta EU:ssa ja olisi todennäköisesti EU-oikeuden vastainen.

LUE MYÖS:

Sinuhe Wallinheimo etämyynnistä MTV:llä: Se on kaksi tuoppia vuodessa

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt