X
SULJE MAINOS

Petri Sarvamaa: Laillisten aseiden käyttö nyt turvattu, direktiivi ei haittaa aseharrastajia

Europarlamentaarikon mukaan kansalaisten näkemyksiä kuunneltiin asedirektiivin valmistelussa.

Euroopan parlamentin täysistunto äänestää Suomessa paljon huolta herättäneestä asedirektiivistä Strasbourgissa tiistaina. Äänestyksessä on parlamentin, jäsenmaiden ja komission välillä neuvoteltu kompromissi. Sen tarkoitus on varmistaa, että sisämarkkinat toimivat myös ampuma-aseiden kohdalla, eivätkä turvallisuustoimet rasita kohtuuttomasti aseiden omistajia.

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan (kok.) mukaan nyt parlamentin osalta hyväksyttävä direktiivi ei haittaa Suomea eikä suomalaisia aseharrastajia. Puoliautomaattiaseen ja ison lippaan yhdistelmään voi edelleen käyttää luvan kanssa esimerkiksi maanpuolustukseen ja metsästykseen.

”Komission alkuperäinen ehdotus oli ongelmallinen, koska se pyrki vastaamaan laittoman toiminnan synnyttämiin turvallisuusuhkiin, kuten terrorismiin, tiukentamalla laillisten aseiden saatavuutta. Kansalaisten huolia kuunneltiin ja esitystä muokattiin paljon sekä parlamentissa että komission, parlamentin ja jäsenmaiden välisissä neuvotteluissa”, Sarvamaa sanoo tiedotteessaan.

Sarvamaa jätti direktiiviin useita muutosehdotuksia, joiden tarkoituksena oli mahdollistaa poikkeukset muun muassa reserviläisten kohdalla.

”Toisin kuin erityisesti nettikeskustelupalstoilla ilmeisen tahallisesti väitettiin, en missään vaiheessa ajanut direktiiviin Suomen maanpuolustukselle tai aseharrastukselle haitallisia velvoitteita. Päinvastoin, toimin yhteistyössä Suomen EU-edustuston kanssa, jotta Suomi saisi direktiivin lopputuloksena toteuttaa kansallisesti järkevää ja tarpeellista aselainsäädäntöä”, Sarvamaa sanoo.

Jäsenvaltiot vastaavat direktiivin lopullisesta täytäntöönpanosta kansallisella tasolla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt