X
SULJE MAINOS
Euroopan parlamentti koolla Strasbourgissa. LEHTIKUVA / AFP Julien Warnand

Petri Sarvamaa EU:n puolustuksesta: Tämä on turhaa höpinää

Europarlamentaarikon mukaan Suomessa käytävä keskustelu ei johda mihinkään.

Euroopan parlamentin jäsenen Petri Sarvamaan (kok.) mukaan Euroopan unionin rooli Venäjän ja Ukrainan välisten jännitteiden purkamisessa on melko vähäinen. Sarvamaan mukaan parlamentin ainoa keino vastata Venäjän toimintaan on taloudellisten pakotteiden asettaminen.

Suomi kuuluu niihin EU-maihin, jotka eivät kuulu sotilasliitto Natoon. Sarvamaan mukaan Suomen ei pitäisi turvautua siihen, että EU:sta tulisi joskus myöhemmin vahvempi toimija.

– Jos ollaan rehellisiä, tämä on turhaa höpinää. Yleisellä tasolla keskustelu siitä, että EU:n pitäisi nyt tehdä enemmän. Missään muualla ei puhuta tästä. Me käymme keskustelua, joka ei johda mihinkään ja jolla ei ole faktapohjaa, Sarvamaa sanoi europarlamentaarikkojen yhteisessä tilaisuudessa.

Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (r.) mukaan suomalainen Nato-keskustelu muistuttaa edelleen kylmän sodan ajan suomettumista ja rähmällään olemista.

– Jos joku uskoo, että Venäjä muuttuu kiltiksi, tervetuloa todellisuuteen. Suurin virhe oli se, että emme toimineet silloin, kun oli rauhallinen tilanne, Torvalds sanoi.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) muistuttaa, että EU ei ole päätöksentekijä kovaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyvissä kysymyksissä. Hän toivoo malttia myös Suomen päättäjiltä Nato-kysymyksessä.

– Ratkaisevaa on, onko Suomeen kohdistumassa uhkaa irrallaan eurooppalaisesta vastakkainasettelusta. Jos näin ei ole, liittyminen Natoon ei tuo lisää vaan varmistaa, että me olemme mukana näissä erimielisyyksissä, Heinäluoma sanoi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt