X
SULJE MAINOS

Petri Sarvamaa: EU:n hyödyttömien projektien rahoitus katkaistava

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa haluaa EU:n budjetointiin ja varainkäyttöön täysremontin.

”Rahat on käytettävä tuloksellisesti ja uskallettava myös katkaista hyödyttömiksi osoittautuneiden projektien rahoitus”, Petri Sarvamaa (kok/EPP) vaatii EPP-ryhmän tiedotteessa.

Hänen mielestään EU:n budjettiajattelua on uudistettava niin, että jatkossa keskitytään siihen, mitä rahoilla halutaan saavuttaa ja miten tavoitteeseen päästään, sen sijaan että mietitään, paljonko rahaa on saatu käytettäväksi.

Sarvamaa toimii Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan varapuheenjohtajana ja budjetin valvontavaliokunnan koordinaattorina.

”Ydinkysymyksenä on, että meillä on parempi, nopeampi ja täsmällisempi tieto toteutuneesta varainkäytöstä, jotta sitä voidaan käyttää tulevien budjettipäätösten perustana. Samalla EU:n on tehtävä uusista hankkeista ennakkoarviot, jotka myös auttavat ohjaamaan veronmaksajien varoja sinne missä ne tuovat parhaan tuloksen”, Sarvamaa sanoo.

Hänen mukaansa parempia vaikutuksia saadaan myös EU:n tukiohjelmien sääntöjä yksinkertaistamalla ja kohdentamalla varainkäytön valvontaa sinne, missä riskit ovat suurimpia.

”Tällä tavoin voidaan keskittyä hallinnon sijasta enemmän itse toimintaan”, Sarvamaa toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt