X
SULJE MAINOS
Hakkuutyömaa Kuopiossa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Petri Sarvamaa ei halua antaa avointa shekkiä EU-komissiolle

Kokoomusmeppi jatkaa EU:n metsästrategian arvostelua.

EU-parlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) sanoo, että EU-komission metsälinjauksia pitää edelleen valvoa. Komisison metsästrategia hyväksyttiin jo viime kesänä, mutta hänen mukaansa parlamentti seuraa edelleen, miten strategia pannaan täytäntöön.

–Tulemme laatimaan erillisen raportin strategian jatkoaskelista. Näin jatkamme vaikuttamistyötä metsien parissa, emmekä salli komissiolle avointa shekkiä strategian toimeenpanoon, Sarvamaa sanoo.

Sarvamaa jatkaa EU-parlamentin keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän metsäneuvottelijana. Hän laatii ryhmänsä puolesta uuden kannanoton metsästrategian jatkoaskelista ja toimeenpanosta.

Hänen mielestään komissio on sivuuttanut esimerkiksi metsänomistajien asiantuntemuksen, ja se haluaa lisäksi muuttaa ”keinotekoisesti” kestävän metsänhoidon määritelmiä.

– Komission ei voi antaa päästä kuin koira veräjästä metsien osalta.

Sarvamaa moittii komissiota, koska hän katsoo sen laajentavan toimivaltuuksiaan kansalliseen metsäpolitiikkaan, vaikka se ei kuulu komissiolle. Hän painottaisi kansallisia näkökulmia ja EU-metsien erilaisia piirteitä.

– Boreaalinen suomalainen metsä on aivan eri asia kuin metsä Portugalissa. Siksi metsiin liittyviä kysymyksiä ei voida ratkaista yhdellä, samaan muottiin pakottavalla lähestymistavalla.

Sarvamaan kanssa samansuuntaisia näkemyksiä esittivät viime viikolla EU-jäsenmaiden virkamiehet, joiden mielestä EU-komissio on unohtanut metsien talouskäytön ja sosiaaliset näkökohdat.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt