Peter Östman. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Peter Östman: Vaalilupauksia ei pidä maksattaa yrittäjillä

Kansanedustaja kehottaa torjumaan SAK:n esittämät veronkorotukset.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östmanin mukaan työllisyysasteen nostaminen nojaa vahvasti pienten ja keskisuurten yritysten menestykseen.

Hän hämmästelee hallitusneuvotteluiden yhteydessä esitettyä SAK:n vero-ohjelmaa, jossa ehdotettiin listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämistä 288 miljoonalla eurolla.

– Vastaavasti he esittivät, että 130 miljoonaa euroa kerrytetään yrittäjävähennyksestä luopumisella. Mikäli haluamme saada työllisyyslukemia parannettua, tämänkaltaiset ehdotukset tulisi unohtaa, sillä nimenomaan pienet ja keskisuuret yritykset ovat merkittäviä työllistäjiä, Peter Östman toteaa tiedotteessa.

Kansanedustajan mukaan nykyinen listaamattomien yritysten osinkoverotus on kannustava ja toimiva.

– Samoin yrittäjävähennys on perusteltu ja oikeudenmukainen. Yrittäjävähennyksen poistaminen iskisi erityisesti pieniin yrityksiin ja itsensä työllistäviin, joita pitäisi kurittamisen sijaan tukea, Peter Östman toteaa.

– Veikkaanpa, että moni hallitusneuvotteluihin osallistuva varmaankin miettii, että mitä tuli ennen vaaleja luvattua. Puolueiden antamia katteettomia vaalilupauksia ei tule maksattaa yrittäjiä rankaisemalla, Östman jatkaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt