Verkkouutiset

Perussuomalaisten tavoitteena vapautus pakkoruotsista

Perussuomalaiset perusti kielivapaustyöryhmän tavoitteena lakkauttaa pakkoruotsi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Pakkoruotsista vapautumisen ensimmäinen askel otetaan ensi vuonna, kun alueellinen kielikokeilu käynnistyy eri puolilla Suomea. Olen perustanut työryhmän tarkkailemaan kokeilun edistymistä ja valmistelemaan suunnitelmaa siitä, kuinka kielivapaus voitaisiin toteuttaa eli pakkoruotsi lakkauttaa tulevaisuudessa koko Suomessa, kertoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

Hallitusohjelmassa on sovittu alueellisesta kielikokeilusta, joka alkaa vuonna 2017. Ruotsin tilalta muiden vieraiden kielten opiskelun mahdollistava esitys on tulossa eduskuntaan kevään aikana.

– Pakkoruotsi on epäsuosittua oppilaiden parissa. Monilla nuorilla ei ole henkilökohtaista tarvetta tai kiinnostusta ruotsin opiskeluun ja siksi pakkoruotsi koetaan ajanhukaksi. Perussuomalaisten tavoitteena on saada ruotsin opiskelu vapaaehtoiseksi koko Suomessa, Terho sanoo.

Hallituksen keskeinen tavoite on purkaa turhia normeja ja parantaa kansalaisoikeuksia. Pakollisesta ruotsinopiskelusta vapautuminen sopii Terhon mukaan tähän tavoitteeseen erinomaisesti.

– Perussuomalaisten eduskuntaryhmän seitsemän kansanedustajaa tarkkailee kielikokeilun edistymistä tästä viikosta alkaen. On jo aika antaa suomalaisnuorille mahdollisuus monipuolistaa kielitaitoaan, Sampo Terho toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)